21 sep. 2010

Dagens PC...

Ja jag måste bara få ur mig lite till...
Idag skulle jag logga in på siten www.skola.nu på jobbet, bara för att kolla lite kurser och så...Detta då givetvis från min jobb PC... Tanken på att detta inte skulle gå smärtfritt slog mig aldrig och döm av min förvåning när det blev tvärstopp???

Studera.nu är svenska högskoleverkets egna hemsida där alla som vill studera loggar in, söker kurser, kollar intagning osv... ja ni fattar, en statlig übersäker sida...

Min PC lämnade följade meddelande:

Denna sida är inte säker...bla...bla...bla..

Valmöjligheterna var:
1: ta mig härifrån
2: jag tar risken

Jag valde alternativ nummer 2...

Nu fick jag alltså hämta hem certifikatet och godkänna ett undantag... svara på fler säkerhetsfrågor till förbannelse... typ, vilken färg har Bill Gates på strumporna idag? Varför kraschar Windows 7 så ofta? Är du säker på att du INTE är ett spam?
Är du säker på att du INTE är ett virus...

Efter denna rigorösa säkerhetsutfrågning kom jag äntligen fram till slutet.... YES!! tänkte jag nu jäklar är jag snart i mål...eller... nej just det ja... Det spelar ingen roll om du godkänner Faan och hans moster för PC:n hade ju bestämt sig ändå för att "detta var ju en osäker sida" Hahahahaha... Tre gånger försökte jag ta mig igenom detta trassel för att tillsist inte ens få valmöjligheten att godkänna certifikatet??!! HAHAHAHAHA!!! Utan sidan var bara helt enkelt inte tillförlitlig och det var bara att ta mig härifrån som var kvar som alternativ :)

Man undrar ju vad den tänkte: OOOOOh shiit... hon ska nog kolla in någon hackerkurs och börja programmera virus för mig!!! Damn... nej det tänker jag sätta stopp för... Hur ska jag göra?? Jo, nu vet jag, jag säger att sidan inte är tillförlitlig....hehehe...

En kollega påstod att det inte är datorns fel utan webbläsarens...men jag köper inte det för jag använder firefox både Mac:en och på PC:n och här på min älskade Mac så bara funkar det... Preciiiiis om vanligt :)

Nä nu ska jag vika tvätt och mäta köksbänken :)

Ha en bra kväll...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar