12 apr. 2012

Sådär skönt mör i kroppen...

Har haft ett riktigt gott pass i lilla paddocken med finaste Ruban :) Åååååh vad jag älskar den hästen, hon säger bara ja till jobb, försöker alltid sitt bästa och tjurar inte... Fast hon kan sätta emot och vara lite tonåring så är det små petitesser och hon är ändå aldrig tjurig över jobb. Visst hon blir riktigt sur när inte jag förklarar tillräckligt bra eller är snabb nog eller perfekt nog i mina hjälper men hon bangar aldrig att jobba. I löööööv!!! Slipade lite på stoppen och även om inte alla blir perfekta så har hon fått kläm på tekniken och nu är det bara styrka och min timing som ska stämma sen kommer vi slida som bara den... Hon har haft lite tufft med spinnen till vänster men något lossnade och hon spann som om hon skulle vinna VM... hehehe... jag blev alldeles yr i bollen och hon fryste pivåbenet och bara sprang runt :) Det är en häftig känsla när hela hästen blir som en banan i kroppen och man riktigt känner hur hon kör in pivåbenet under sig och tar fart med yttre benet... Hon är så häftig för när det blir riktigt rätt och bra så känns hon som "a million dollar" :) Och ser det bara hälften så bra ut som det känns så är det grymt bra ;)

I måndags kom jag äntligen iväg till Tromtesunda och det var oxå ljuvligt att få sträcka ut i trav och galopp runt Vamåsa, Esketorp och skogen tillsammans med Anneli och Lucky. Ruban blev alldeles lycklig av att komma dit och hon gnäggade som en tok på Sickan, hennes gamla hagkompis :)
Det blev nog en runda på ca två timmar och trots att regnet hängde i luften och det inte var supervarmt var det helt underbart!!! Inget är som naturen runt just Tromtesunda. Måste bli duktigare på att åka dit och rida i skogen...

Men nu är jag så där skönt mör i kroppen efter ett lyckat ridpass där jag jobbat på att inte knipa med knäna... fasen att det ska vara så svårt ;)

Bjuder på en bild av familjens minsta medlem... minihamstern Alice :) Lovade ju för flera veckor sen att lägga upp en bild på vår/Olivias lilla Ruby Lilac, Campbell hamster :)


Ha en underbar kväll därute :)
Imorgon ska jag träna på övergångar... hehehe...