6 aug. 2011

Huggtandskossor och mer tömkörning...

Idag så hade jag morgonfodring och utsläpp i stallet... Ni som känner mig väl vet att jag inte är någon morgonmänniska, men konstigt nog klarar jag av att gå upp när jag ska till stallet :) Så imorse var jag där kl 7... Gav Ruban kraftfoder, släppte ut de andra pållarna och sen sadlade jag upp för en ridtur.

Vi har ju varit på ridbanan ganska mycket nu när Olivia varit med i stallet så idag blev det ut runt Vambåsa naturreservat. Det enda kruxet med den rundan är att det bor typ 35 Highland Cattle djur där... Ni vet sådana där kossor med låååånga horn och huggtänder ;) Men det är en ljuvlig runda och jag har inte ridit där sen i våras när jag och Jojo var ute. När vi kom till grinden stod jag och spanade en stund och såg typ tre, fyra kossor så jag chansade... Väl inne i hagen/naturreservatet så jag att vi givetvis lyckats komma in mitt i flocken.... Hjääälp... :)

Upp fort som sjutton på Ruby och sen var det bara att vänta... En liten huggtandskossa tyckte vi såg spännande ut och började trava emot oss. Med hjärtat lite i halsgropen bad jag Ruby gå lite närmare för att se om vi kunde "putta" bort den... Underbara, fantastiska, grymma lilla häst sänkte huvudet la öronen bakåt och såg ut som om hon skulle äta upp kossan :) Kossan, som var en klok liten ko, insåg sin överhäst och vände om... Då kom nästa nyfikna kossa travandes mot oss... Igen jag bad Ruby gå emot lite och samma sak igen... Huvudet ner, öronen bak och "killer face"... Även den kossan slog till reträtt... Wiiiiii... sååååå duktig häst.
Då tyckte resten av hjorden att, nä, nu är det dags att fly fältet och alla 30 djur drog förbi oss... Ruban blev lite steppig för hon visste inte riktigt vad hon skulle göra... Men när alla djur passerat så kunde jag lugnt skritta efter hjorden... på behörigt avstånd, givetvis. Det bästa med alltihop var ju att Ruby fick "vinna" hon fick köra iväg en hel hjord på 30 djur... Och på ett lugnt och sansat sätt... Sen behöver ni kanske inte berätta för henne att det var kossornas val att gå en liten bit på samma väg som vi skulle...

Efter detta mötte vi inga fler djur och travade och galoppade i den underbara natur som där är. Både Ruban och jag njöt av den fantastiska morgon som det var, alldeles vindstilla och sådär perfekt temperatur ute :)

Nu på kvällen så fick hon ett litet kort pass med tömkörning... Måste säga att hennes högersida har lossnat mycket bara på dessa två gånger. Idag skulle vi dessutom göra skänkelvikning till höger, det tog en liten stund då hon fick fundera ut vad jag ville... hehehe... såååå söt, till vänster går hon klockrent men vi gjorde ju inte till höger i förgår :) Efter lite Scooby Doo hopp så fattade hon och klev på fint åt höger oxå... Pluttan...

Jag brukar inte låta henne gå två pass om dagen men jag och familjen skall ge oss ut på en liten turné nu några dagar, ner till Skåneland och kära vänner... Först till Ängelholm och familjen Nordberg och sen till Malmö för ett besök hos Pär, Carro och lilla Ellen... Så hon kommer få lite vila igen och jag ville sätta tömkörningsknappen lite till innan dess. Har märkt att hon, som alla unghästar, måste få tid att smälta nya intryck.
Fantastiska Ruban och mina heeemska naglar :)


Det ska verkligen bli skoj att återse gamla vänner och jag ska bara njuta av deras sällskap :)

Nu måste jag packa lite kläder och sen är det väl hopp i säng som gäller...

Ha en underbar kväll därute.