2 nov. 2012

Underbara, fantastiska hästsverige...

Ni som är hästmänniskor har säker inte missat den gigantiska FRIVILLIGA insamlingen som pågår på Facebook?

Ni som inte är hästmänniskor har säkert inte heller missat detta ;)

Men om någon har missat så kommer jag lägga länken här i inlägget... Under bilden på Sara och Medicot...

Förra veckan på torsdagen blev jag inbjuden till en grupp som heter Rädda Mrs Medicot till Sara Algotsson Ostholt, då var det ca 600 medlemmar och många bjöd in sina vänner och skänkte en slant.

Så oxå jag, jag bjöd in hela min vänlista på FB... hehehehehe... inte för att vara elak utan för att man aldrig kan veta vem som vill bidra eller inte. Det är enkelt att gå ur och ingen ser surt på de som lämnar.

Hur som helst... Första saken jag läste var att det saknades hissnande 100´euro... typ 870´kr :O
Deadlinen var helt orimlig... Det var torsdag och ägaren skulle hämta hästen på måndagen...

Men... jag vet hur envisa, generösa och starka vi hästmänniskor är när vi måste kämpa för en häst ;) och jag var/är helt övertygad om att vi gemensamt får in pengarna.

På lördagen hade det kommit in över 100´ Sara fick till ett möte med ägaren på tisdagen... alltså deadlinen var framflyttad 24 timmar :)

Tisdag kl 15 - 362.000 SEK och 38.400 medl... nu fick Sara ytterligare en vecka på sig ny deadline är nästa vecka onsdagen den 7/11 :)

Sen rasslade det till igen :)
Onsdag kväll kl. 22.15 - 467.945 kronor och 45 657 medlemmar

Många undrar varför i helskotta "jag" ska bidra till en häst när det finns massor med andra som behöver hjälp...
Det behöver man inte... som en "billig" tränare skrev i gruppen i helgen... Sån här skit vill inte jag stödja, hjälp de som inte får vardagen att gå runt... Och det är ju ditt val :) Men, tanken som for genom mitt huvud var... Japp, där visade du vem du är... och sån skit du håller på med vill inte jag stödja ;) Så sorry... du har nog förlorat ett gäng "kunder" på ditt uttalande... och jag berättar gärna...

Det är som vanligt den svenska avundsjukan som gör sig tillkänna och att man inte "får" hjälpa en "hästjävel" eller en "bortskämd" hästtjej... Ni som inte vill... bara var tysta, gå ur gruppen och låt den få vara positiv... Tack och lov gör de tre administratörerna Tina, Anette och Mikael ett superjobb och raderar surpuppors inlägg... även smygreklam, personpåhopp och annat tjaffs raderas :)

Jag ger sällan pengar det erkänner jag... jag köper rosa bandet varje år, jag kan ringa in och rösta någon gång för välgörande ändamål och jag brukar stödja WWF ibland... Men jag skänker långt ifrån mycket :)
Däremot brukar vi skänka massor med kläder, saker och annat till Röda Korset, jag handlar gärna där oxå... Vi har tagit med oss saker utomlands och skänkt, ex Olivias sista barnvagn gav vi till en Thailänsk tjej på 3 år, en kväll i Phuket innan vi åkte hem... Hon blev superglad och Olivia pratar om det fortfarande :)

http://www.facebook.com/groups/297479080360753/
Jag vill stödja denna insamlingen enkom för att det är relaterat till hästar, för att någon gång uppfylla drömmen för en hästälskare att få ha kvar sin  häst och förhoppningsvis få tävla OS och till och med vinna OS... på en häst som lilla jag varit med och bidragit till möjligheten att göra det :)

I somras satt jag och såg Sara rida terängen... hörde att Wega dragit av sig två skor i början av banan men ändå så fortsatte de i mål och upp i ledning!!! Just som man gör när man tävlar... man ger allt och våra hästar med... Att inte slutföra är inte ett alternativ ;)

Att hon sen gick in och såg totalt avslappnad ut in på banhoppningen och var så nära ett guld... hehehe... jag skrek oxå JAAAAANEEEEEEJ :) Glädjen som förbyttes i förtvivlan över det förlorade guldet... som ändå blev ett otroligt silver :)

Jag vill att Silver-Sara ska få chansen till revansch... få chansen till GULD... Jag kommer rida med i vartenda steg som hon rider i Rio :) Finns nog inget... nästan... som kan slita mig från TV:n dessa dagar...

Och jag tror att detta är det som vi alla känner som bidrar till insamlingen :)

Idag just nu är medlemsantalet ca 50 000 st summan är uppe i 544.700 :) På en vecka har det samlats in över en halv miljon!!!

Nu är det långt ifrån bara hästmänniskor längre... Min man bidrar med 100:- Min mamma bidrar med 200:- och massor med ICKE hästmänniskor bidrar med stort och smått :)

Det kommer födelsedagspengar från barn...Olivia tog sin 100:ing och skänkte... försäkringspengar från hästar... företag går in... kaffepengar, lördagsgodispengar, träningspengar... You name it :)

Jag undrar om det finns någon annan sport där man kan vara så eniga? Oavsett inriktning och klubbtillhörighet?

Jag tror inte det :)

Det finns exempel på liknande saker där, som Ajje sa, den lilla människan slåss mot hela världen... och många små människor sluter upp bakom ryggen och hjälper till... Men inom sporten?

När Rolf-Göran fick Jerring priset sa man att det var en kupp... Kanske det... Men då visar vi igen att hästsverige är en maktfaktor att räkna med och vilka helt fantastiska saker vi kan göra när vi vill...

Annars väljer vi ju oftast att mocka skit, köra spån, hö och lukta häst...  Prata häst med likasinnade och vara i vår lilla bubbla... Men behöver en annan hästmänniska hjälp... då jäklar finns det inget som stoppar oss...

Jag är STOLT över att jag få ta del och över alla andra som tar del av denna otroliga sak och bidra med mitt lilla :) Ännu mer stolt är jag över Olivia, Ajje och mamma som oxå bidrar...

Så jag uppmanar alla att gå in på gruppen... även om man inte vill bidra men surfa runt på som upphovsmakerskan Tina Lundin skriver: Världens mest generösa och positiva grupp :)

http://www.facebook.com/groups/297479080360753/

 Känslor och tankar jag har skrivit här hittar ni i kommentarerna och inläggen... Så häftigt att vi är så många som tycker så lika :)

Ha en underbar dag därute... det ska jag för ikväll kommer Ajje hem igen över helgen :)

PS... för er som inte har Facebook...

Här är intitiativmakerskans Tina Lundins info om gruppen och alla uppgifter man behöver om man vill bidra :)

Till alla nya medlemmar - Välkommen till världens mest generösa och positiva grupp. Vi har enats om, att hjälpa landets egen Silver-Sara att få behålla sin underbara häst Mrs Medicott. Om DU vill bli en av oss, så hjälp gärna till genom att sätta in ett bidrag på Christina Lundins konto i

Nordea 3128 20 15508

Valfri summa. Och du - vi har samlat in över en halv miljon på sju dagar och vi vet, att det är HELT OTROLIGT!

Fredag morgon - 544.700 kronor och 49.176 medlemmar
Onsdag kväll kl. 22.15 - 467.945 kronor och 45 657 medlemmar
Tisdag kl 15 - 362.000 SEK och 38.400 medl

Nu håller vi alla tummar för att Sara har framgång vid samtalet med ägaren ikväll.
(Ny tidsfrist blev tisdag 6/11)

Målet för oss alla är nu satt till 870 000 SEK , som är den summa som saknas för att Sara ska kunna köpa hästen. Målet för insamlingen har ändrats, siktat högre efterhand. Vi har haft lägre mål då vi inte riktigt förstod hur starka vi är tillsammans. :)

Varför?
Sara som tog Silver på OS med sin Wega, har i Mrs Medicott en påläggskalv som är riktigt bra. Hästens ägare vill sälja hästen och Sara har en del sponsorer men inte hittat tillräckligt många. Tyvärr en vardag för många tävlingsryttare, att hästen säljs. Den totala köpesumman är hemlig som det brukar i så här stora affärer.

Jag startade denna grupp för att försöka hjälpa allas vår silver-Sara, att få behålla sin nya stjärnhäst Mrs Medicott. Om Du vill bidra så sätt in ett valfritt belopp på Christina Lundins konto i

Nordea med nr 3128 20 15508

Om pengarna inte räcker, kommer hela summan att skänkas till fälttävlanskommitténs ungdomssatsning.

Tänk Er - en häst som hela Sverige sponsrat!

För utländska inbetalningar/payment:
BIC/SWIFT: NDEASESS
IBAN: SE3730000000031282015508 (8 st nollor i mitten)

MVH Tina Lundin

P.S Pengarna kommer naturligtvis att redovisas till Sara eller fälttävlanskommitténs ordförande.