11 juli 2016

Nytt Fokus…




 
Bloggen kommer under ett tag ändra fokus, det beror på några olika parametrar men en av dem är att vi nu är två i familjen som satsar på ridningen.


Först vill jag bara passa på att verkligen tacka Olivias första sponsor!!!

Hästarnas eminente och otroligt duktiga hovslagare Jessica Hassel som bara erbjöd sig att sponsra Olivias satsning.
Tack, det betyder jättemycket att ha med dig i teamet!!!

 

Olivia har ju under ca 1 - 1 ½ år valt att satsa på ridningen och inte dansen. Jag ska ärligt erkänna att jag medvetet försökt motarbeta henne så mycket att hon inte ska välja ridningen som aktivitet men hon är lika envis som jag och lika förälskad i hästarna så hon har verkligen utan knot tagit på sig alla arbetsuppgifter och det stora ansvar som det innebär att ha häst. Även om jag är partisk så är jag imponerad och stolt över hennes engagemang, vilja, passion och glädje över hästeriet.

 

Jag har kommit att inse, att få hålla på med hästarna och dela detta med Olivia är en fantastisk gåva som ger så otroligt mycket i kvalitetstid och en gemenskap oss emellan. Vi förstår vilka behov de har, vilken tid det tar och vad blod, svett och tårar verkligen innebär.

 

Riktigt tydligt blev det när vi fick äran att ha Bosse som familjemedlem igen… Jag hade väl redan då en idé till en plan och såhär mitt inne i handlingen så verkar det återigen som att var sak har sin mening och sin plats här i livet.

 

Sent i höstas eller i vintras när vi insåg att Bosse började komma tillbaka i form och att han fortfarande vill vara med och showa kom en nyhet från SQHA, en ungdomssatsning.

Detta innebär ett gäng sponsrade clinic, en del tävlingar och framförallt en satsning på ett ungdomslandslag inför EM 2017 och i förlängningen VM 2018.

Vi diskuterade detta hemma och vi frågade Olivia om hon var intresserad av att satsa, vi var väldigt tydliga med att det innebär en hel del jobb som i sista änden kanske ändå inte leder till EM eller VM men på vägen så kommer hon lära sig hur mycket som helst.

 

Hon sa att hon ville satsa och på den vägen är det, hon har varit med på två läger så här långt, hon fick chansen att låna fina Callie i Skåne och prova på att tävla en annan häst och nu till helgen 16 -17 juli är det Norrlandsmästerskap och Klubbmästerskap på g som uppladdning för Quarter SM den 4-7 augusti. Olivia kommer rida båda hästarna här i Sundsvall och det ska bli spännande att se hur de funkar. Ner till Quarter SM är det Herr B som får åka med den här gången då han känns mest stabil just nu, jag gärna vill ha lite mer tid att få Rubs att relaxa och inte gå på i 290 hela tiden :)

 

Jag trodde aldrig att jag skulle bli en ponnymamma men nu är jag här, helt och fullt och utan pardon ;) Det är så himla roligt att följa Olivia och hästarna, det är för jäkla apnervöst och det är en ynnest att bli slagen av sin 11-åriga dotter på tävlingsbanan… Ja, det hände på sista tävlingen…

 

Så med denna resa som vi är mitt uppe i och kommer följa ett par år till, förhoppningsvis, så har jag bestämt mig att gå all in, för att vi tillsammans ska ta vara på den så mycket vi kan. Vi kommer lägga allt vårt fokus på de ridgrenar som är aktuella för dessa tävlingar och det innebär en del ändrat fokus… Kanske trist att ge upp en del grenar som betytt mycket för mig men det känns ändå bra då tyvärr tiden inte räcker till för allt.

Jag har en idé om vem/vilka vi kommer träna för, så vi får en kontinuerlig utveckling framåt och kunna nå de mål vi har i sikte. Men det är långt ifrån klart än…

 

Hur som just idag känns det som att allt ältande, funderande och vägande i mitt huvud äntligen är klart och att jag nu tillsammans med Olivia, Alexander, Jessica, familj, vänner och övriga som kommer ingå i vårt team, kan fokusera framåt och ta tillvara på möjligheterna som dyker upp.

 

Ha en bra dag därute… Det har jag!!!
//ofrivilliga ponnymamman...