28 nov. 2012

Saker och ting faller på plats...

Nu är det bara 3 1/2 vecka kvar till flytt!!!

Shiiit vad snabbt det går och vad mycket saker jag har att packa... ;)
Men det känns oerhört bra att snart få vara en hel familj igen, att få bo under samma tak, att få vakna upp brevid Ajje igen... trots snarkningar :)

Saker och ting faller på plats och nu är det slutspurten kvar, kan ärligt säga att jag längtar till i Januari när allt detta är klart men det är som det är.
Lägenheten är såld, flyttlasset med möbler går den 13 dec, sista flyttstädningen gör vi den 16 dec, sen ska Olivia, Molly, Alice och jag "bo" i Little Miss Sunshine i knappt en vecka ;) Tack och lov är husis vinterbonad och står på Mia och Thomas tomt... Annars hade det inte gått.

Den 21:dec börjar vår roadtrip, om det inte är snöstorm, ja Mia, jag vet att du fyller år men jag lovar att jag och Olivia ska sjunga för dig innan vi åker ;) Hur som helst, ponnyn ska lastas och sen är första etappen till Madängsholm, fam Larsson, tack och lov har jag så himla underbara vänner som ställer upp med en stallplats över natten och säng för oss. Den 22:a så bär det av till Mariefred och nästa stopp, Fam Holmqvist och givetvis mamma... Här ska vi även lämna av en liten fräsboll, nej inte Molly, hon får hänga på till Sundsvall. Det ska bli sjukt skoj att träffa Ann, Jocke, Madde och Sofia igen, det går alldeles för länge mellan gångerna...

Här lurar vi på om Ajje ska möta upp och hjälpa till att köra sista sträckan... fast känner jag mig själv rätt vill jag nog köra ändå när Ruban åker i hästfinkan... Jag litar på min man till 1000% meeeen, vill gärna köra ponnyn själv ;) Det vore dock trevligt med ett alternativ om man blir trött eller något händer. Sista sträckan är väl en 40 mil om jag inte räknat fel.

Anläggningen som Ruby ska bo på känns helt suverän och jag är så sjukt nöjd med att fått plats där :)

Älva gårds ridhus :)
Klicka på bilden kommer ni till fantastiska Älva Gård och Gunilla Nylander. I somras besökte jag stället som för övrigt ligger bara 500 m från vårt hus och jag blev helt kär i stället, dess faciliteter och Gunillas tänk kring hästarna.

1: Hästarna får gå ut kl 06.00 och går ute till ca 22.00, alla hästar går i flock, har fri tillgång till hösilage och ligghallar!!! Underbart tycker jag.

2: Stallarna är superfina och förvaringsutrymmena väl genomtänkta.

3: Det finns en skrittmaskin på gården med plats för 8 hästar, jag tror ju på att en häst ska gå och gå och gå och gå :)

4: Ett eget ridhus 22 x 66 m, isolerat och det är endast gårdens hästar och ryttare som har tillgång till detta!!! LYX!!!

5: BONUS!!! Gunilla är tränare i både hopp och dressyr och med tanke på hennes meriter och erfarenhet så känns detta som bara goda möjligheter till träning för mig och Ruban :)

6:BONUS!!! Sa jag att stallet bara ligger 500 m HEMIFRÅN!!! LYYYYX :)

Även om det gör ont i hjärtat när jag tänker på att lämna alla underbara vänner här i Karlskrona så väger detta upp mycket... Framförallt med tanke på hästmiljön för Ruby :) Hon har trivts superbra både hos Anneli, Mia och på KLRK och jag med :)

Man kan inte slåss mot livet och jag har fått vara lite nere några veckor nu och "gjort slut" med Karlskrona och vännerna här... eller ja, mina vänner kommer jag ju träffa igen men just de där spontana; -Hej, bjuder du på kaffe? eller; -Ska vi rida runt Tromtö eller ta en tur i Larumskogen? Alla helt underbara diskussionerna i stallet ;) Ja, de stunderna kommer ju bli lite svårare att fixa till... och helt ärligt kan jag nu fram emot alla nya äventyr och känna en längtan att få utforska dem.

Nåja, nu ska jag sluta svamla här och börja packa i de fantastiska typ Air Cargo lådor som vi fått av andra goda vänner... Maud och Martin... SUPERTACK, you guys rock :) Om jag bara får väck kattaskrället som genast lade beslag på dem som sina, annars får jag väl packa ner henne oxå...

Ha en helt fantastisk kväll, det ska jag!