28 aug. 2011

Det går framåt...

Har inte skrivit om Ruby på ett tag men idag måste jag skryta lite igen...

HON ÄR SÅÅÅÅÅÅÅÅ FIIIIIIIN!!! Wiiiiiiiii, jag är så lycklig över att få äga denna underbar lockiga lilla Ferrari :)
En av mina favoritbilder :)

Jag har jobbat henne några dagar nästan bara i trav och shit vad hon börja bli fin. Hon har accepterat bettet på ett helt annat sätt, tar förhållningar och samlingar mjukt och fint. Så jäkla häftigt :)
Det kanske låter simpelt men hon har ganska lätt för att stressa lite och spänna sig men idag... Hon var som en klick smör i handen, bara sög på bettet och jobbade på bakifrån... Ökningar och samlingar med vidbehållen takt :) Små och stora volter, byte av varv och hon bara flöt fram... Tur att jag fick håll, annars hade jag förmodligen suttit där och njutit fortfarande... :)

Numera, när man lägger om benen och ber om samling så känner jag hur hela bakdelen sjunker ner och hon rundar sin överlinje... Släpper jag inte benslutet så gör hon en samlad stopp... fortsätter jag hålla om så backar hon... I LÖÖÖÖÖÖÖÖV!!!

För ett par dagar sen jobbade jag även på galoppombyten, enkla sådana, och faktiskt så funkar bytet från höger galopp riktigt bra, hon har det lite svårare från vänster men det kommer snart. Hon har iallafall fattat vad det är frågan om :) Det som ställer till det lite är att hon inte än är lika böjlig till höger som till vänster och då är det svårt att flytta om bakdelen i bytet...

Jag har flirtat med Ajje om att han ska följa med och filma en dag. På lördag har jag ägt henne ett helt år och det skulle vara skoj att få filmat hur mycket hon och jag har utvecklats under året... trots alla motgångar. Så kan jag lägga upp en snutt sen :)

Tanken är just nu att tävla KM, den 24 september... I vilka klasser får vi se men det blir inte bara reining ;) Sen är eventuellt tävlingssäsongen slut för oss i år eller så åker vi någonstans till... Det beror lite på hur hon känns.

Hur som helst är jag enormt tacksam till Per och Johanna som gav mig förtroendet att förvalta denna talangfulla häst :) Det är som jag sagt förut, förmodligen den bästa häst jag någonsin suttit på :)

Ha en underbar kväll därute, det ska jag!!!


Western BLING of Sweden...

Japp som ni ser finns det numera en ny sida här på bloggen :)


Jag och min väninna Anneli tycker det är himlans skoj att pyssla... Och det finns inte tillräckligt snygga Bling accessoarer här i Sverige, iallafall inte till något sånär överkomliga priser...

Så nu knåpar vi på hattband, armband, pannband (ett öras och hela) med en massa snyggt bling :)

Vi har ideér att göra skärp och andra snygga saker en riktig Cowgirl/Cowboy bara måste ha... Men vi börjar i liten skala.

Just nu kan ni köpa produkterna hos Larum Häst & Foder eller genom att kontakta oss via mail, telefon eller på Facebook.

Priser, bilder och annat finns på sidan här på bloggen :)

Ha en underbar dag :)