9 mars 2013

Brat-ponny och curling-ryttare/förälder...

Måste bara börja mitt inlägg med att lägga en länk... Mr Henrik Fittinghof har satt ord på det som jag känner såååååå många gånger men kanske inte så sofistikerat lyckats sätta ord på...

Bilforum för hästfolk

Sen kan vi gå över till mig...

Jag har ju ofta öst galla över varenda en av dessa kategorier och tyckt att det är så jävla löjligt att fastna i ett mönster...
Meeeeeeeen... en tid nu så har jag insett att jag bortförklarar mig själv med ett gäng av dessa... Hahahaha.. så underbart när man bara inser hur lite man kan... igen...

1) Jag kommer aldrig (you wish) ha en häst för "resten av livet"... de blir som barn och omdömet försämras... Inte att man ska vara elak men man blir en "curling förälder" istället för en lärare... Och jag erkänner jag har spytt galla över dess CF många gånger i mitt arbetsliv ;)

2) Jag rider med hjälm... inte för att jag är rädd, men av respekt för Gunilla Nylander, jag stallar upp på hennes anläggning och en av de första frågorna till henne var: -Hur ställer du dig till att jag inte alltid använder hjälm? Hennes förklaring, som jag måste köpa ;), Jag ser inte problemet med varken eller men jag vill vara ett föredöme för de barn som rider här... I detta läget kände jag att denna underbara atmosfär som råder på Älva Gård, jag är hysterisk i min hantering och ombesörjelse av Rubs jämfört med denna underbara kvinna, som är så mycket mer CowGirl än vad jag trodde var möjligt... så kände jag att, ja, om det känns bättre för dig ;)
Helt ärligt Gunsan, skiter fullständigt om jag vill vara cool på akuten eller inte men... Jag har en grymt snygg hjälm från Troxel som jag gärna använder :) Evelina, nu är du stolt ;)

3) JAG ÄR EN CURLINGRYTTARE... och jag hatar det!!!
Inte att jag säger nej till kärringtyglar eller quick fixes... nej... jag vill lägga allt tillrätta för Rubs... För jag är ju avlad till detta.......... SUCK...... STÖN..........
Nej, men jag vill henne så fruktansvärt väl att jag stör henne... MY BIG ISSUE!!!
Madlen på Stonehill och Per... my mentor Per har sagt det sååå många gånger, lita på din häst ;) Tommy Arvidsson som så många gånger skrivit på sin blogg så jag måste tänka om, loooove it, och inser att jag måste lära mig kasta det där jäkla snöret :) eller Peter Ljungberg... som tar gamla dressyrövningar in i western... en dag Peter, hoppas jag vi kan jobba ihop ;) Tror vi hade haft skoj...  Har många mer övningar till dig, som jag vet att du hade uppskattat...

4) Jag ger mig gärna in i diskussioner som jag innan jag ger mig in i dem vet att jag kommer förlora... inte för att jag inte vet vad jag pratar om men just för att det finns så många som vill köpa en (copy HF; http://fitinghoff.blogspot.se/2013/03/bilforum-for-hastfolk.html, rad 21:

*Jag köpte en Formel 1-bil för att ha och åka runt lite med i skogen och till ICA för att storhandla på fredagarna, men det är nästan omöjligt. Det finns nästan ingen tomgång, accelerationen ger mig ont i nacken och när jag bromsar slår jag ofta pannan blodig i ratten. Jag hade proffsföraren Michael Schumacher ute och han sa att det var en jättefin bil, den gick dessutom jättebra när han provkörde den på sin Formel 1-bana. Eftersom jag inte kan köra den, funderar jag på att bygga ihop en ny bil med hjälp av en JAS 39 Gripen. Den skulle få raketmotor och bli jättebra! Micke Schumacher trodde också att det skulle bli bra, vad tror ni? Ett annat alternativ skulle kunna vara en Mig. Grannen tänker bygga på en målsökande robot med kärnvapenspets, men jag tror inte det passar min Formel 1-bil.

Och jag förlorar... BIG time... :)

Återigen inte för att jag inte vet vad jag pratar om... utan för att jag valt att inte bli Tränare... det finns ett par, tre vänner/hästar som jag kan överge min amatörstatus för... men inte förrän jag fått ett godkännande ;)


Issue nr 5-10....

5-10) Jag vill vara snäll, jag vill främja för hästens bästa... dock har jag ett mail från DRH... som jag inte än har publicerat... för att jag vill analysera och älta detta en stund till... trodde det skulle vara mycket enklare men.... oooops hade fel igen... Jag ska publicera deras mail... men än så länge blir jag bara förbannad när jag läser det..från november...

11-100) Antingen har man häst av tre skäl... Vinna, hobby eller "My Little Pony"
Jag har: Att Vinna... men jag vill att min häst, ska vara häst... fast jag erkänner att jag av någon förbannad mammagen ibland behandlar Rubs som en My Little Pony, och det avskyr jag  mer än hobby ;)...nej jag tycker Hobby är ett bra liv för hästar, de får vara just hästar...

A small step in the long run :)
Det finns så många kloka tränare därute, Per Larsson (om någon missat det ;) Tommy Arvidsson, som sätter ord på det som jag som elev inte tänker på, Peter Ljungberg, som tar upp gamla beprövade dressyrövningar till western ;) Staffan Ljunggren som slåss för att det som är rätt ska bevaras! All heder till dig och jag stödjer dig!!!

Nä, nu måste jag sluta och vad jag kan konstatera ikväll... är:
Tack alla ni som verkligen försöker se till hästen bästa, Tommy för att du ändrat din inridningsprofil, Peter, för att du använder gamla hederliga dressyrövningar... de är bäst... Staffan, för att du kan se vad som är en bra häst, Per/Johanna för att ni är ni :)

 Någon som jag oxå  vill hylla är Jessica Johansson... som jag undervärderade men som piskade mig Good Time  i somras... coolt och här är hennes blogg. Hon tycker inte alltid som jag... men det är det som är my tick :)

Nåja för att vara mitt i natten så har jag sammanfattat några av de ridbloggar jag följer... eller ja, Per och Staffan har ju inte alltför massiv omsättning på sina bloggar ;)

Men, som sagt jag är inte ägd av någon och därför tänker jag fortsätta promota de som följer mitt hjärta och min tanke med hästutbildning :)


Sååå, have a fantastic good night out there :) I will...