22 sep. 2015

Hösten är här...

Strålande dagar med hög luft varvas med regn och blåst... Precis som en höst ska vara och det börjar bli mörkt... Riktigt mörkt...
Det blev vi varse om i söndags när vi var lite sena till stallet. Rubs har fått vila några dagar och visade sitt absolut största missnöje över att i två dagar blivit bortvald till förmån för Bosse :)
Hon skulle absolut inte komma i hagen utan sprang runt, bockade och till och med reste sig... hehehehe... drama queen de luxe extra allt.
Olivia som först tänkte rida henne omvärderade situationen och sa: Mamma får jag rida Bosse idag? Det känns som att du behöver ta en diskussion med Ruban, ta westernsadeln så du har något att hålla dig i... hahahaha.. Nåja, då hon var liiiiite over the top så kändes det som att det var ett vettigt beslut och Herr B fick på sig hoppsadeln... måste köpa en längre gjord här ;)

Älskar denna bilden <3
Vi hade som plan att rida bort till rakbanan för att Ferrarin skulle få blåsa ur lite energi, så vi begav oss iväg genom skogen...
Dock valde vi fel stig och hamnade totalt helt fel, bland gamla lastbilssläp, skrotbilar, presseningar på marken och så mycket skräp och saker har jag aldrig sett bland ett 15-tal hus. Det fanns även stall, ridbana och ett gäng hagar och hästar... Visste inte att detta ställe fanns på Alnö... Olivia undrade om vi kommit till Tyskland. Jag försökte förklara att vi inte ridit över någon bro.

Ni som bor här vet säkert vart vi hamnade ;) Efter att vi irrat runt en stund och till sist höll på att rida rakt in i en älgko som började gå mot oss, beslutade vi oss för att ta samma väg tillbaka. Men nu började det mörkna och innan vi var tillbaka till stallet igen var det helt mörkt... Vi hade inga reflexer på oss då vi ju höll oss till skogstigar men även om man är där är det ju bra att vara utrustad... Så nu har jag uppdaterat reflexutrustningen :) Vi kommer synas på lång väg i fortsättningen, även om det inte är mörkt ute, här på Alnö kan det fort bli ganska dimmigt och sikten väldigt dålig även i dagsljus.

Det blev aldrig någon rakbana, istället fick Ruby en ordentlig miljöträning i avseendet vattenpölar, hon är ju inte helt nöjd med att plaska omkring i dessa. Ganska skoj att hon inte har något emot att bada och simma, alla har vi våra egenheter. Bosse, ja han traskade nöjt på :)

Ser ni hur magen håller på att försvinna :)
Nu har det gått snart fyra månader sen Bosse flyttade hit och jag är så otroligt glad över dessa två fina ponnys, jag kan verkligen inte bestämma mig för vilken som är roligast att rida. Båda är häftiga på sitt sätt. Rubs med sin intensitet och explosivitet, där millimetrar är som metrar och millisekundrar är som minuter, allt händer på samma gång och man får verkligen inte sitta och sova. Helt fantastisk är hon.
Bosse är helt suverän han med, så stabil och ridbar. Red ett pass för Marc i lördags och det var riktigt skoj, jag fick ut massor från passet och jag bara älskar Marcs instruktioner: Jessica, now ride that sluta like a Diiiiva!!! Jag tänkte Isabella Werth och red. Han gav Bosse det finaste beröm jag hört någon ge honom: That is nice horse, Jessica, he is a really honest horse and you do
can ride some dressage with him. Inte så tokigt för en vit muminponny :)

Med detta så känns det som att i Rubs har vi den absolut ultimata kosse/hopp/tricks hästen så jäkla häftig. I Bosse har vi kosse/reining/dressyr och piff och puff grenar. Fast Rubs är ju super i bla ranchtrail... och Bosse funkar ju super i Sorting och Penning med... och Rubs kan nog gå dressyr hon med om tio år eller så när hon coolat ner sig :)

Nåja, ni ser, jag kan inte bestämma mig utan verkligen dessa två hästar utgör en fantastisk helhet och ger oss Olivia och mig så otroligt mycket!
Det är ett privilegium att varje dag ha äran att förvalta dessa underbara individer, de är mina lyckopiller, mina energikällor i vardagen.

Ha en underbar dag därute!!! Det har jag!