6 apr. 2014

Pay n´ jump...

Då vi ju har haft ett par motgångar har jag det här året inte gjort någon plan utan mer go with the flow.
Jag har ju förmånen att stå uppstallad på ett fantastiskt ställe och här har jag ju tränat hoppning sen i augusti. Det är en verklig bonus med Ruby att hon tycker det är väldigt roligt och att hon faktiskt har en hel del talang. Hon är modig, hinderklok och framförallt gör alltid sitt bästa.
Min lite halvplan har varit att starta henne några tävlingar i hoppning här i vår och igår gjordes sista checken att allt är på sin plats. Vi åkte till Färsta eller Sundsvalls Fältrittklubb och hoppade på deras Pay and Jump, en träningstävling där man får välja höjd och i vilka faser man vill hoppa.
Min plan var att hoppa en runda för att se att hon var helt ok med det, om hon kändes bra så tänkte jag köra fas 2 (omhoppningen). Sen var tanken att hoppa en runda till på samma höjd för att befästa. Hon löste detta helt strålande enligt min plan och jag är bara så nöjd med henne :)

Nästa helg den 12 har jag anmält mig till vår första officiella hopptävling som kräver licenser och allt i Timrå. För er som inte är bekanta med hoppvärlden så kan jag berätta att tävlingarna börjar för stor häst på en höjd av 90 cm. Då Ruby inte är hoppad i ett år och är lite liiiten så har jag skyndat långsamt men nu är vi alltså redo för debut. Detta då vi gjorde två fina felfria 80cm rundor igår :)

Tack snälla Linn för att du var med och stöttade och Hilda för stöttning och filmning och fotografering. Ni är bäst!!!


Ha en underbar kväll därute!!! Det ska jag :)