15 sep. 2010

Hamster Ruby...

Efter gårdagens äventyr med veterinär och tanden som Djävulen satt in i käften på Ruby, förväntade jag mig lugn och ro i stallet...
Pyttsan... Murphy är i högform och det som möter mig är en väldans glad och pigg Ruby med hamster kinder??? AAAAAAAARRRRGGGGG!!!!
Shit vad är detta hon är alltså helt svullen bakom ganascherna...Det ser ut som om någon tryckt in två tennisbollar bakom huvudet.
Alltså helt ärligt, kan hästar få påssjukan???
Jag kastade mig ju givetvis på telefonen för att få tag på veterinären... Tankarna flög genom huvudet, påssjuka, infektion efter tanden och svartast av dem alla... KVARKA...

Så klart får man ju inte tag på veterinären direkt utan kommer till telefonsvararen, jag talar in ett något förvirrat meddelande och kollar Ruby igen... Jodå, hon är pigg, nejdå, hon verkar inte ha ont i knölarna... Inget annat konstigt så där vid första anblicken. Då hör jag en bil som kör in på gårdsplanen, yes, nu kommer Anneli hem :)
Nope... Det var Jojjo som kommit till oss för att träna inför KM på söndag... STOOOOPP!!! Gå inte ur bilen, hojtar jag. Jojjo ser helt förvirrad ut... Jag fortsätter lite panikslaget, Ruby svullen, kanske kvarka...smittsamt...

Sen får jag tag på veterinären, han frågar om jag tagit tempen...ooops... nä det hade jag ju inte gjort, men jag tror inte hon har feber, ingen hosta, inget snor eller andra symptom för kvarka...
Hamsterkindpåse Ruby :)
Veterinär Hegestad lugnar mig och berättar att det nog bara är fyllda luftsäckar...??? Och att det kan vara vanligt när hästar haft lite problem att äta... Jag känner mig fortfarande som ett fån... Fyllda luftsäckar???
Jaha, vad gör man åt det då? Ingenting säger veterinären, om hon inte får feber eller något annat konstigt skit...
Ok, säger jag, jag tempar och om hon har feber ringer jag igen. Ja det blir bra säger Hegestad, eller om hon får andra problem :) Åååååh, han är faktiskt helt underbar :)

Jag gick in och tempade och pluttan hade givetvis inte feber utan var hur frisk som helst :) Hon har helt enkelt bara tillfälligt konverterat till hamster.

Fortfarande är jag helt facinerad över att hästar har något som heter luftsäckar och att de tydligen kan vara fyllda med luft... Hahahahahaha... så det finns alltså, på riktigt, en gemensam nämnare med hamstrar :) Jag behöver nog googla detta fenomen och lära mig mer om detta... Om inte någon av er läsare kan upplysa mig mer om detta...

Men det får bli en annan kväll, nu ska jag umgås med min kära kollega Peter och skvallra om DoT och HoI och uppdateras med skvaller från KoM och GY...hehehehe... Sååå trevligt och jag saknar honom grymt på jobbet.

För imorgon ska jag tydligen VABa... Olivia har feber och verkar bli riktigt sjuk igen...suck :( Undrar när man ska få jobba en hel vecka utan avbrott... Tack och lov kommer Ajje hem imorgon kväll så han får vara hemma på fredag...

Ha en underbar kväll därute...

Skolljogg och skolblogg...

Godmorgon alla glada och underbara människor :)

Nu sitter jag och njuter av en kopp kaffe och några knäckebröd. Tittar jag ut så ser jag ett fantastiskt höstväder bestående av.... regn och mulet....Det hade varit fantastiskt höstväder om jag kunnat krypa upp i soffan hemma med en stor kopp varm choklad och ett gäng bra filmer. Men, så ser inte min dag ut :) Nope, idag ska vi vara hurtiga på jobbet och kidsen ska utföra den beryktade skollunken eller skoljoggen.

Tack alla väderdemoner för att ni ser till att detta blir en riktigt lustfylld morgon med strålande höstväder. Undrar om det är någon gammal lärare till mig som ger igen för alla dagar de fick utstå samma saker... Fast när jag tänker på det så inte var någon av våra teoretiska lärare med ute på idrottsdagar??? Jo, förresten, kanske... jag kommer nog ihåg min sura mattelärare... Han som slängde ut mig från lektionerna :) Inte för att jag någonsin förtjänade det... ;) Men han fick nog allt stå ute i regnet och kolla så vi inte fuskade på typ orienteringen och dylikt :) Hahahahaha, nu är det tydligen PayBackTime.

Underbara goa Olivia :) Undrar vem hon fått sin  look ifrån?
Fast egentligen tycker jag det är hemskans roligt att göra saker med kidsen utanför klassrummet och jag hänger gärna med på dylika saker som detta. Men som sagt vädret idag är inte till sin fördel och jag har förberett mig med regnställ, stickad tröja, mössa och vantar :) Tänkte fylla en termomugg med varmt kaffe oxå innan jag beger mig ut i rusket... Borde nog överleva detta... Fick just höra att en av mina kollegor skall springa idag  :) Gött med riktig fighting spirit :)

Igår var jag ju som sagt på föräldramöte och jag vill berömma pedagogerna ute på Montessori för engagemanget i vardagen där. De har gjort något som jag som förälder är väldigt glad över... De har startat en blogg för ungarna och det de gör i skolan. Sååå himla skoj tycker jag att få läsa om stort och smått i Olivias skolvardag :) En stooor eloge för detta till er från mig. Här är en länk dit:

http://www.fklassknamontessori.blogspot.com/

Nu är det dags att återvända till regn och rusk :) Ha det alla solstrålar därute...