2 apr. 2012

Cavaletti och cowhorse...

Igår fick jag och Ruby oss en rejäl genomkörare på Helenas cavalettiträning. Hon är helt enorm på att fixa bra övningar där jag som ryttare måste koncentrera mig på vägar och precision och Ruban verkligen jobbas igenom på båda sidorna. Förr när jag hoppade så var man mer alert och red på ett annat sätt men nu i western är jag mer fokuserad på att få den bästa kvalitén på varje rörelse... hehehe... ibland är det bra att bara rida och bli "tvingad" att inte hålla på att tänka och pilla så mycket ;)

Helenas bana bestod nog av en 30-40 bommar på olika spår och med olika tanke inför och efter. Det var serpentinspår, långa raka sektioner med temoövergångar emellan, lite längre serier med volter innan och efter åt båda  hållen... Puh, varje gång hon drar den första genomgången av banan sitter man lite förvirrad och funderar på om man verkligen ska komma ihåg allt ;) Men tack vare någon kvarliggande egenskap från hoppningen så lägger sig banan i närminnet och jag vet hur jag ska rida... hehehe... med en extra volt här och där ;)

Efter 20 minuter var Ruby iallafall så oerhört mjuk och fin så jag bara njöt resten av tiden. Hon har ju inte varit med på så många... typ 3... men igår hade hon mer koll på hur hon skulle trava och avståndet stämde bättre överrens med hennes steglängd. Jag fick fram henne bättre och i slutet kunde hon ha ett lägre tempo men ändå var steglängden tillräcklig... Lite förvirrat men ni förstår nog... Kanske ;)

I höstas på KM:et vann vi en pleasure... hehehe... jag trodde nog vi skulle bli diskade då vi låg i innervarv hela tiden och hon travade på som om det vore V75. Men jag fick den bästa kritiken någonsin av Staffan Ljungberg... Han tyckte dock inte hon var pleasurehäst material, utan att hon hade riktigt bra gångarter och att jag skulle passa mig för att förstöra dem :) Och jag håller med, hon har riktigt bra gångarter och jag vill verkligen behålla dem.  Just cavalettin är ju ett ypperligt sätt att stärka och bevara dessa :)

Hur som helst så skulle jag komma till min tanke om inlägget. I Cowhorsen gäller det att ha en häst med rappa ben... I hoppning gäller det att ha en häst med rappa ben... Alltså om man tar grunderna i hoppningen och applicerar det på en cowhorse så torde man ju träna de rappa benen på ytterligare ett sätt :) Tar man tanken ett steg ytterligare så borde en och annan kosseträning sätta fart på hoppehästens ben... hehehe... undrar hur många hoppryttare som tänkt på det ;)

Detta är det absolut bästa med att vara en crossover att plocka russinen ur kakorna...

Nåja, igår roade jag mig oxå med att testa på att stuka hattar under Mias överinseende... När hon åkte tyckte jag att jag gjorde fel och tänkte börja om... hehehe... min svarta hatt ser nu ut som ett roadkill och jag har nog några timmar med mitt ångstyrkjärn och min hatt för att se om den överlever min misshandel. Min vita hatt är numera SMOKING HOT :)

Jag återkommer med ett inlägg om dessa och bilder... Kanske även på roadkillet...

Ha en underbar dag därute!!!