1 maj 2012

Fortfarande fel tidsinställning...

Ajje muttrar nu när jag och Olivia är pigga och vakna... Han tycker vi ska sova när klockan är 6 på morgonen men vi har faktiskt dragit oss i en timme så nu går det inte längre. Det är första gången någonsin som jag vaknar före honom och jag tycker det är helt fantastiskt att vakna precis innan solen går upp och jag ser hur allt ljusnar utanför fönstret :)

Det som är tråkigt är att jag somnar som om någon har klubbat mig i skallen vid 8-9 tiden på kvällen ;)
Jag har dock lovat att dricka en kopp kaffe ikväll för att försöka hålla mig vaken någon timme till, så vi inte väcker Ajje för tidigt imorgon :) Måste erkänna att jag vet precis hur frustrerande det är när någon står och hoppar vid sängen när allt man vill göra är att sova... Men fasen det är ju såååå häftigt att bara vakna av sig själv och vara pigg!!!

Idag ska Olivia och jag skjutsa Ajje till jobbet för sen ska vi försöka åka och handla lite saker, schampo, balsam och lite förkylningsmedecin... Olivia håller på att bli förkyld igen, så jag ska se vad jag kan hitta för att häva den så mycket som möjligt. Annars vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på idag, tänkte nog utforska närområdet litegrann nu när vi har bilen. Igår frågade jag om det fanns någon frisör här men fick reda på att just Bellevue, där vi bor, är ett miljonärsområde så sådana saker är skitdyra, så jag får se om jag får tag på någon som kan tukta mina lockar lite...


Nu är det bara 20 minuter kvar till frukost börjas servera och hade jag varit på charter hade jag helt klart kunnat paxa de bästa stolarna vid poolen varje dag tack vare denna nyfunna morgonpigghet :)

Nästa vecka i Austin blir vi nog lite mer synkade då de ligger två timmar framåt i tiden...

Ha en bra dag därute, det kommer nog mer under dagen... hehehehe... jag har helt plötsligt en hel massa tid över till att blogga :)

Bellevue Square Mall och Mollie Knoester...

Det finns några saker som jag bara älskar med USA... Förutom hästarna, ridningen och hela Westernsaken ;)

Det första är förpackningarna när man köper saker och ting... Ni vet en gallon iste... 1/2 gallon Welch´s druvjuice, att beställa något här medför alltid gigantiska propotioner... Beställer du large så kommer det LAAARGE!!!

Andra saker som jag gillar är servicemindness, fast här är jag ändå lite kluven... En del människor smilar och ler som fasen för att sälja men många bjuder oxå lite extra på sig själva.

Ett leende brukar räcka långt...

Idag åkte jag och Olivia till Bellevue Square Mall... Där finns det hur mycket som helst och många av affärerna är svindyra... Men det är något speciellt med just ett Mall, man kan strosa omkring länge och bara titta på fina saker, äta lite och sen strosa vidare... Eller ja, det kan man om man inte har en smått hysterisk 7-åring som har två mål med dagen...

Disney Store... Här finns det GOSEDJUR!!! Och en riktig Disney stor är alltid en upplevelse, men efter ett tag lockade det som Ajje berättade om igår

En affär där man fick göra sin egen nalle...

Build-a-Bear Workshop... Olivia som helst skulle vilja ha vartenda litet fluffigt mjukdjur hon passerar var i himmelriket... Jag tyckte faktiskt oxå det var riktigt skoj där inne.

Inte bara fanns det ca 20 olika modeller på mjukdjur att välja på... Det fanns TILLBEHÖR... :)

Efter att ha tagit upp varenda modell på "nallar" och klämt och känt på dem kom hon till ett beslut, en vit fluffig nallelina. Sen började hela processen med att ge den liv.

Olivia fick ett hjärta, hålla det mot pannan och önska sig något. Sen fick hon kyssa hjärtat, värma det i sina händer och klappa igång det innan det stoppades in i nallen och den syddes igen.

Efter att detta var gjort kom vi till alla små tjejjors dröm... Att välja outfit ;) Oooooj, vad det provades kläder, skor, solglasögon och alla möjliga tillbehör en nalle behöver. Jag funderade på att smita iväg till Starbucks medans hon höll på...

Olivia och Mollie
Det kan oxå vara min lite snabba och otydliga översättning när Build-a-Bear-Megan sa att hon kunde prova vilka outfits hon ville... Jag sa: Du får välja precis vilka outfits du vill... hehehehe... Hon tod det ordagrant men till slut kom vi till en kompromiss och en komplett garderob decimerades liiiite...

Men för en liten tjej som fullkomligt älskar mjukisdjur var ju detta det bästa någonsin, att få tillverka sin egen nalle och sen klä på den :)

När allt detta var klart fick vi skriva in en del info och sen ploppade det ut ett Birth Ceritificate åt vår lilla Mollie Knoester... Född i Seattle och snart en globetrotternalle...

Även om det är lite pricy så var det grymt skoj att se hennes lycka att komma in där. Jag fick tillslut efter många om och men och till sist ett... Det finns en Build-a-Bear affär i Austin.. ut henne därifrån :)

Vi hittade även en Hello Kitty affär men faktiskt så insåg Olivia att det hade frestat på mitt humör om hon börjat tjata om grejjer därinne... hehehe... Vi strosade runt ytterligare någon timme och resten av inköpen bestod av ett Yankee Candle ljus, doft Vineyard jag var tvungen att köpa ett nytt nu, det jag har hemma är tio år gammalt och jag har verkligen sparat på det. Nu när jag kommer hem ska jag elda som sjutton på det.
Sen var det paus på Starbucks och idag testade jag Vanilla Latte, mycket god men Olivias Hot Chocolate var bättre...

Jag måste erkänna att jag känner mig sjukt snål nu när jag vet att vi ska till Austin nästa vecka... Hello Rod´s, Sheplers och alla andra :)

Ajje är ditskickad på jobb och han kommer förmodligen stanna där nere resten av tiden i USA, först hade de bara sådär sagt till honom i torsdags att åka dit nästa vecka och när han sa att vi kom ryckte de bara på axlarna. Det är ett helt annat arbetsklimat här, familjen betyder nada och jobbet kommer först... Familjen är snygg, välordnad och välkammat uppradad på fotot på skrivbordet men mer än så... Nej.

Han sa att han inte ville åka om inte vi fick följa med och då hotades han med att få åka hem... hehehehehe... här sitter ju Ajje på lite trumf, han ryckte på axlarna och sa; Fine...

Det tog några timmar men sen ringde Texas chefen och sa att vi fick följa med... Så nu ska vi alltså flyga till Austin på söndag. Vart vi ska bo har jag ingen aning om och om vi ens flyger hem därifrån eller om vi måste ta oss upp till Seattle innan vi flyger till Sverige... Lite komplicerat när man inte får bestämma ett skit själv.

Nåja, jag klagar inte men helt klart är att det är väldigt annorlunda värderingar som gäller här...

Det blev bara lite hektiskt i fredags när jag insåg att hälften av packningen måste ändras... Här är det runt 15 grader, molningt eller regnar och i Austin är det ca 33 grader varmt... Jag älskar ju värme så den saken är bara plus för mig... Soooool :)

Nope, nu är det dags för mig att tvätta Olivias hår, fundera på vad jag ska äta till middag, vänta på Ajje och under tiden ta ett glas Rosé vin och fira en inte alltför svensk Valborg :)

Ha det underbart ni som fortfarande är uppe... Ni andra, när ni läser det här sover jag förhoppningsvis...