27 feb. 2011

Äventyrshelg...

Jag har verkligen haft en fantastisk helg med många äventyr :) I fredags såg vi bra hoppning och dressyr innan vi åkte till den fantastiska lilla vindsvåningen som vi skulle bo i. Där gjorde vi oss i ordning och för att lätt och smidigt ta oss till restaurangen beställde vi en taxi... Trodde vi :) Taxin kom och vi sa att vi skulle till Fiskekrogen, som är en ganska välkänd restaurang här i stan... Jodå han visste ju var det var och frågade om han skulle köra ända fram. Med två tjejjor i bilen med heels så sa vi jatack. Vi släpptes av och inser snabbt att vi är helt fel.!! Jag ringer tillbaka till Taxi kurir... Som vi valt att åka med för att de är ändå ett stort taxibolag som brukar funka... Oj, sa telefonisten, jag skickar en ny bil. Då sa jag att jag givetvis förväntade mig att denna resan var gratis och hon sa; självklart.
Ny taxi kom efter fem minuter, det var svinkallt ute... Och vi hoppade in i den... Taxi chauffören tryckte igång taxametern och jag ropade stop! Vi ska inte betala den här resan... Jag ringde upp telefonisten igen och nu så skulle vi visst betala resan??? Va sa jag! Menar du att vi ska betala en resa när er personal släppt av oss på fel ställe?? Vi vet ju inte ens var vi är... Jo, men det var ju en ny chaufför som hade kört oss nu och han hade ju inget med detta att göra... Fast, sa jag han har inte kört oss än... Och helt ärligt jag skiter i vems fel det är ni måste ju ha en policy för detta??? Hon försökte fortfarande hävda att vi måste betala men kunde ringa till HK på måndag... Nu började jag bli riktigt förbannad..
Det slutade med att hon ringde tillbaka första chauffören. Nu var vi bara 20 minuter sena... Han bad om ursäkt och fine, sa jag kör oss rätt nu... Han erbjöd oss lite pengar tillbaka och jag sa; ja det är väl inte mer än rätt, du ger tillbaka så mycket som ditt samvete säger är rätt. Ja, 50 kr...

Sen kommer det värsta... Puckot kör fel igen!!! Jag satt med gps i handen så nu hade jag koll... Va håller du på med frågade jag. Vart är du på väg? Oj, oj jag måste bara ringa ett samtal för att få adressen igen...
Lilla torget, sa vi i bilen, vi ska till lilla torget!!!
Kan du skriva in adressen, började han...??? Men för i h*lvete vad håller du på med???
Ja, ni som känner mig kan väl ungefär föreställa er vilken blick han fick...

Då började idioten säga; ja det är ju inte så lätt för mig för ni var ju sena till restaurangen från början... WTF!!!

Nu får du lägga av, snäste jag, jag är inte ett dugg intresserad av att få höra någon skit från dig bär det är du som gjort fel!!! Ge dig nu!! Och kör till höger här!!!
Hahahaha!!!

Efter min guidning så kom vi rätt ca 30 minuter försent... Alltså en resa med Taxi kurir i Göteborg på 4,5 km som ska ta ca 10 minuter tog tre bilar, tre stopp, fyra förbannade kvinnor och 45 minuter!!!


Han hade iallafall självbevarelsedrift nog att betala tillbaka de 190 kr som vi betalat för första resan!!!

Men i min bok har Taxi kurir Göteborg fått ett stort svart minus och jag kommer undvika att åka med dem där om jag kan...

Resten av kvällen var superolig och jag, Ann, Anne och Lasse hamnade på en söt liten Pub med bra livemusik :) Vi halv två tog vi en taxi hem... Men inte Taxi kurir :)

Nu ska jag dricka lite kaffe... Mer äventyr kommer om en stund :)