1 apr. 2012

Förvirrad...

Jag har legat lite lågt med bloggen under en tid och det finns en hel del anledningar till detta... Men inga som jag närmare kan gå in på nu.

Mitt liv är just nu som att stå i ett par startblock, jag ser startmannen med startpistolen och jag vet att när den smäller ska jag börja springa. Problemet är bara att jag har inte en enda jäkla susning om vart jag ska springa, hur långt eller hur fort ;) Förutsättningarna ändras från dag till dag och när jag tror mig veta visar det sig två timmar senare att det egentligen är helt tvärtom... hahaha... förvirrande? Jo, så in i helskotta.

Allt löser sig inom den närmsta framtiden och hur det än kommer se ut är det en hel del spännande saker på gång ;) Vi ska bara se till att alla "små" detaljer lägger sig på plats och ha en plan.

Hehehe... nyfikna? Japp, det får ni vara ett tag till.

Hursomhelst så trots stormen går livet vidare i sin "lugna" takt, i mitt liv finns det ingen lugn takt... hehehe...

Red Ruby igår inne i ridhuset men det var nyvattnat så underlaget var inte optimalt för oss, eller ja för att stoppa, i övrigt funkar det bra. Men det torkar nog upp snart och då är det GO igen. Det finns ju två ridhus och två utebanor + en gräsbana, gräsbanan får man bara rida på vid enstaka tillfällen och för mig är den inte ett alternativ ändå ;)
Men jag håller på att utvärdera vilken av banorna som passar min ridning och de rörelser som vi utför bäst :) Lyxproblem... Egentligen är det underlag för stopp som är det viktiga i övrigt funkar alla underlag superbra.

Stora Ridhuset ca 22x80 m: Isolerat och super under kalla dagar då det alltid är varmt och gott där inne. I vintras var underlaget riktigt bra men blir lite för mycket grepp när det är nyvattnat.

Lilla Ridhuset ca 22x45 m: Oisolerat och fryser ibland när det är kallt. Har inte ridit där inne på länge men underlaget borde passa för stopp, har lite mer träflis... Detta är dagens uppdrag att testa.

Stora utebanan ca 30x80 m: Grus med lite grövre grus, supergrepp och inte stoppvänligt alls ;) Men här är det bra att träna tempoväxlingar, galoppombyten och stoooora volter och små ;) Superbra lysen på kvällen 7 stora strålkastare så även om det är mörkt ute funkar banan bra.

Lilla utebanan ca 22x40 m: Gummiflis, ekflis, grus; denna banan är den som är klart bäst att stoppa i, underlaget ger efter och Ruby kan trycka på som hon ska. Tyvärr ;) är den i minsta laget men med 4 olika ridbanor på samma anläggning så kan man rida fram på den ena rida bort och stoppa på den lilla och skritta runt anläggningen som avslutning :)

Ruban brukar kolla sig själv i spegeln :)
Även om jag saknar att inte ha några Cowgirls här på anläggningen så trivs jag bättre än jag trodde jag skulle göra. Alla, är supertrevliga och bara positiva till mig och Ruban, jag får mycket nygamla ideér och övningar till vår utveckling och det är skoj att nästan alltid ha några ryttare att "smygtitta" på när man rider. Alltid får man någon by input till det jag håller på med.

Ruby, ja hon tränar för fullt med att cutta kråkorna i hagen, tyvärr har jag inte fått se detta live men många av de som arbetar där kommer faschinerade fram och berättar hur hon leker med dem... hehehe... knäpphäst ;) Hon har bara missat en liten bokstav i sin genentik... Cow sense inte CROW sense... hahaha...
Nä, hon gör det enbart för att hon kan och vill och jag tycker det visar på ett enastående gott avelsarbete och tänk... Tack Per och Johanna!!!

Nu har jag en veckas påsklov men jag behöver nog gå in och jobba en eller två dagar... Men RIDNING är det som framförallt står på mitt schema :) Idag har vädret varit sådär och jag har precis varit med i en kavalettigrupp ikväll :) Wiiiiii... det var längesen vi var med nu och det var superskoj.  Hon är sååå duktig min lilla ponny. Och hon blev så enormt lösgjord och lyhörd!!! Måste få till fler sådana här träningar :)

Ha en bra kväll därute!!!