25 jan. 2013

Äntligen igång igen...

Ja, nu så har motivationen kommit tillbaka och jag har suttit upp igen :)

Kan varmt rekomendera denna :)
Min underbara lilla ponny som jag faktiskt red en gång förra veckan oxå kändes jättefin, förra veckan kändes hon enormt oriden och spänd men idag flöt det på som vanligt. Skönt.
I helgen ska hon joggas igång och jag med för den delen... Det går ju inte att lata sig när man har tillgång till uppvärmt ridhus. Hon har fått komma in i flocken nu men hennes fina, nya Horseware Rambo Quarter täcke är tillintetgjort... jäkla hästuslingar :( Dock kan jag laga det och tack vare "No bite cream" för 149:- på Granngården, de har inte lyckats totalslakta det och så fort mitt gamla Wug täcke kommer upp, tack Mia!!!, så ska jag laga det andra... Men Wugen ska oxå smörjas in med "No bite cream" de norrlänska surtanterna i hagen verkar ha hajtänder...

Nåja, det är väl alltid bättre att ett täcke går än att hästen blir sönderbiten... Fast hon har några rejäla repor nu min lilla porslinsponny :/

I stallet är det ju bara massa hoppfolk och igår fick jag nog en liten glirning om när jag ska vara med på hoppträningen... Än så länge skyller jag på att jag inte har någon sadel... hehehehe... skulle inte ha gjort det för Gunilla erbjöd sig snabbt att låna ut en till mig ;) När jag packade upp nu hittade jag mina gamla ridstövlar och ett par pyjamasbyxor... några hoppschabrak och ett fårskinnsfluff ;) Jag har inte packat ner dem igen...

Jag har ju förut sagt att en kosseponny mår bra av lite hoppträning, snabba ben och koll på sina fötter... likväl som jag sagt att en hopphäst hade haft jättenytta av koträning... hehehehe... om jag hoppar lite kanske jag kan locka någon att testa kossor, vad tror ni?
Nä, men helt ärligt så tänker jag nyttja den kunskap som finns på stället, Gunilla tävlar högt upp i både hoppning och dressyr och detta tänker jag ta till vara på. Det är alltid bra att ha någon som kollar en ofta...

Återigen, grundarbetet är lika när det gäller alla dicipliner, och duktiga, ödmjuka och erfarna tränare är ju alltid välkomna i min värld. Om vi bara kan komma överens om att inte alltid vara överens ;)
Sen är ju Rubs en häst som gillar att jobba och ta i och helt ärligt är ju hoppningen ultimat för detta, samt att det sitter i ryggmärgen på mig, vi kommer aldrig hoppa högt eller satsa på det som karriär men som träning och  hjärngympa är det suveränt :) Och... om någon erbjuder att låna ut en hoppsadel så vore väl jag ganska korkad att inte ta emot erbjudandet???
Kanske skulle ta och starta Hunter Hack nästa år??? ;)

Artikel om Jessica Hassel
Förra veckan drog ponnyn av sig en sko.... inte så förvånande kanske det är ju mer en vana att hon gör det. Innan jag flyttade upp så hörde jag mig för angående hovslagare och fick en rekomendation om en tjej som skor, Jessica Hassel... Jag som är "dåligt" kritisk till allt ringde och kollade med henne, det visade sig att hon är examinerad av Hansa Holmboe och har en hel del efterutbildning där hon godkänts av Magnus :) Wiiiiii!!! Jag blev så sjukt glad för har man passerat genom nålögat hos dessa två herrar, ja då vet man vad man håller på med :) Vilken tur för mig att hon kom på idén att flytta tillbaka hit upp efter några år nere i Skåneland...
Jessica kom och slog på tappskon men Ruban är ju inte lika "lättflirtad" som jag... hehehe... hon uppförde sig faktiskt riktigt illa, hon reste sig vid ett tillfälle... grrrrrr... jag har haft ett par allvarliga samtal med henne om detta och hon får en ny chans nu på onsdag när Jessica ska sko hela henne att uppföra sig som hon brukar. Planen är att ha en ridstund innan oxå... ;)
En annan sak som jag är så himla glad över och som visar hur seriös hon är att hon ringde upp Micke och pratade om vad han gjort med Rubans fötter och hur han tänker. Så himla skönt när det bara funkar och att hitta en sån hovslagare direkt, jag vet ju av egen erfarenhet hur illa det kan gå trots att man försöker vara noggrann...  Just det ja, nämnde jag att hon varmskor... Meeeeeee Like!!! Om det nu går på prinsessan... Jag inbillar mig att hennes hovar kommer bli bättre och att skoningarna kommer hålla bättre... men det visar sig ju :)
En sak som jag håller med henne om i artikeln är att man blir lite nördig när det gäller hovar och skoning ;) Men himla skoj och spännande är det även om jag inte kan sko eller knappt vågar slå i en söm så tack vare alla mina duktiga hovslagare vet jag hur ett bra jobb ska se ut, eller ja alla, det är väl Hansa, Magnus i Stockholm, Magnus i Karlskrona och Micke. Kanske mest Hansa som skott mina hästar längst och som hållit många lååånga föreläsningar när jag ställt en liten enkel fråga... hehehe... men jag älskar det och ringer gärna och frågar fortfarande när jag undra.
Jag känner att det finns potential att med fröken Hassel ha några, eller många spännande funderingar kring hästhovar, sulor, ämne, bredd, höjd, tåriktning, trakter, balans, söm, hårdhet och mycket annat :)

Ja, jag erkänner jag är en riktig hovnörd och det är jag stolt över för som jag återkommer till många gånger... Utan fötter har man ingen häst... har man dessutom dåliga fötter som Ruby är inte hovslagaren bara någon som slår på skor utan en artist som utför ett konstnärskap.

Nä, nu ska jag sluta grotta ner mig i skoningarnas förtrollande värld... ni kommer nog få en dos till på onsdag ;)

Nu ska jag slöglo lite på tv och sen ska jag sova, imorgon är det utsläpp av hästar som gäller :)

Ha en underbar kväll därute, det ska jag