14 apr. 2012

Snart tävlingsdags... och vilse i Bastasjöskogen... igen...

Hej alla nya läsare som hittat hit via KLRK:s blogg :) Det är verkligen jätteskoj att blivit vald till veckans bloggtips... har ni frågor så lämna kommentarer, maila eller hugg mig i stallet :) Ruby står i ridskolestallet i den andra boxen från privatdelen sett... hon är den lilla fuxen med lockig man :)

Ruban och jag förra hösten på underbara Tromtö :)
Wiiiiii... Nästa söndag är det dags för årets första tävling ;) Jag ska rida allt... hehehehe... nä men fem klasser blir det två trail, en pleasure och sen två reining. Tror hon behöver avtrubbas lite de första klasserna och inte försöka göra allt på snabbast möjliga tid.

Dagen idag började med en städdag ute på EWR:s bana men Olivia kände sig dålig och vi åkte hem lite tidigare än planerat... Efter lunch fick jag lite tid själv då Olivia helt plötsligt blev frisk när en kompis ville leka... hmmmmm... skumma ungar ;)

Nåja, jag slängde snabbt på sadeln och gav mig ut i det fantastiska vårvädret med en något yster Ruban ;) Vi styrde mot Bastasjöskogen, detta är på gränsen att kallas skog utan är nästan mer en lite lagon tillrättalagd trädbevuxet område för tätbodda stadsbor :)  Massor med fina motionsslingor och ett par stycken avsedda för hömoppar :) När jag hade Gemma, min hopphäst, så red jag där mycket men det var ju några år sen... typ sex år sen...

Tänk vad mycket hus och bostadsområden som hinns byggas på sex år ;)

Nåja, på en trumpetande yster springare, hon började tuta vid första gångtunneln, 50 m från stallet, överlevde vi glada husägare som påtade i trädgården. Ett lördagsstängt dagis, lördagspromenerande människor och lille Billy 2 år som ville klappa cowboyshästen :) Så kom vi tillslut till industriområdet... Alla ni som inte ridit igenom ett industriområde på en något vårladdad häst vet kanske inte att detta är livsfarligt... Det finns Gunnebostängsel, conteinrar med innehåll, plastband och en hel hög med olika maskiner och tillbehör... Rubys öron gick som kollibrivingar, hon tutade som en elefanthjord och det var en väldans svikt i stegen... inte alls så där marktrång, energisnål som en Quarter ska vara... hehehe...

Men efter några snygga schassè, quicksteps och andra danssteg som skulle fått Tony Irwing att ståendes applådera henne överlevde vi även detta... Men bara just för att hon var beredd på att de där sabeltandade tigrarna skulle hoppa fram och att hon då skulle lätt springa ifrån dem...

Men nu kom ju den Vilda Skogen... Här finns det otroligt farliga saker som blåsande löv, trästockar i diket och den värsta av alla värsta farorna... vattenpölar... jösses... Per sa när jag var där att jag skulle träna på att bli mjuk i midjan för att kunna följa henne i cuttingsvängarna... Jo, Per idag har jag banne mig övat på det... Den lockiga ponnyn har maximalt nyttjat vägens bredd och studsat från den ena sida till den andra... beroende på vart "faran" var ;)
Vi joggade på längs vägen med diverse danssteg... observera utan att tappa takten... sååå söööt!!!

Jag kände igen mig och följde några gamla stigar som till min belåtenhet hade röjts upp och var mer ridbara nu än när jag och Gemma härjade i skogen... Trodde jag... hehehe... efter ca 1 timme insåg jag att jag totalt ridit fel och kom ut på en väg som jag inte hade en aning om var den kom från... jag hade ridit åt et håll, blivit lurad åt ett annat och kom ut på ett tredje ;) Det var bara att vända om och ta samma väg tillbaka.. hahaha... Det är bara andra gången jag är ute i skogen och rider men det är oxå andra gången jag rider fel... i denna skog som jag spenderat många timmar i förut... Fyyyy vad mycket nya hus och bostadsområden det ploppat upp ;)

Men min röda ädla springare fick sig en ordentlig skogstur och hon är nog i ganska bra form för hon orkade tuta, dansa och studsa precis hela vägen hem genom industriområdet, hela hässlegården och givetvis genom gångtunneln innan hon gick in i Quartermode och slappnade av... hehehe...

Så lärdomen av dagens äventyr är: Skaffa en gps att sätta på hornet :) Eller ha med någon som hittar bättre... hehehe... Eller bara njut av ridturer på en glad, pigg häst i vackert väder!!!

Ha en underbar kväll därute det ska jag :)