16 feb. 2016

Som att säga adjö till en gammal vän...

Hahahaha! Tänk att det faktiskt kan kännas så för ett dött ting men jag erkänner att det gör det.

Jag sålde min kära, fina, underbara transport igår. Har varit så  otroligt nöjd med den sen jag köpte den för 5 år sen. Den har snällt legat bra efter bilen, hästarna har trivts fint i den och den har aldrig krånglat. Den har kuskat runt i halva Sverige, chappen, SM, hjo-ko, clinics, höga kusten, flyttat till Norrland, hämtat Bosse och massor med andra härliga minnen.
När jag köpte den var det med avsikt att inte sälja den, hade heller ingen plan på två hästar eller att flytta upp "norr om polcirkeln" ;) Hade då oxå bara b-körkort... det är märkligt hur många gånger jag tänkt ta det där BE men det har aldrig blivit av. Nåja för två somrar sen tog jag mig i kragen och fixade utökat B. Tack till Linn som var startern och motivatorn i detta. Då tänkte jag att jag lite lätt och smidigt skulle omregistrera min fina Böckmann för att få bättre lastvikt... Här började problemen.
Hade jag bott kvar i söder hade saken varit biff tack vare bra service via företaget jag köpte den av Trailerkompaniet i Skaune, men att köra ner den 120 mil... typ och hem igen var liiite för mycket besvär. Problemet var, att den kom direkt från Tyskland och registrerades in i Sverige som 1350kg, det som då passade till bilen. Hade jag registrerat in den för 1950kg (Släpet är godkänt för 2000kg) och därefter typat ner den hade jag kunnat "växla" mellan de vikterna. Men det hade jag ju inte, så för att ändra vikt på den krävdes en ombyggnad, detta tillsammans med nya papper, nya delar och en omregistrering blev ganska kostsamt... Learning by doing...
Kontentan av det jag lärt mig är: regga alltid in för full last och sen typa ner :)
Jag kan säga att jag skött den väl... En kollega påstår att man skulle kunna sätta sig på golvet och äta mat därifrån... hmmm inte långt ifrån iallafall. Den luktar inte ens häst efter fem års användning. Jag lärde mig dock en annan sak som jag kommer hålla hårt på... Det där med att "låna" ut sin transport... NOPE! Visst det finns en handfull som har det privilegiet (ni vet vilka ni är) men jag har blivit bränd ett antal gånger med... Inte kul när saker är trasiga eller fattas när den kommer tillbaka. Dessutom så blir totalvikten så hög den här gången att man måste ha utökat-B eller BE för att ens få koppla den efter bilen... Gör ingenting ;)

Nåja, nu är den iallafall såld och jag tror nog nästa lilla ponny som ska resa i den kommer vara lika nöjd som mina.
Att välja just Böckmann var en bättre deal än jag först förstod, de är så otroligt prisvärda, välbyggda,  ligger fantastiskt bra efter bilen, hästarna åker rymligt och alla de som jag kört har mer eller mindre sprungit på. Sen är andrahandsvärdet riktigt bra. Skulle jag köpa samma typ av släp men välja liknande märken i kvailté så ligger de minst på dubbla prislappen. Behöver jag säga att ponnysarna kommer åka Böckmann igen inom en förhoppningsvis snar framtid?
Beställningen är gjord och om allt går som det ska, vilket det borde, kommer vår nya, fina, härliga och lättkörda vän hem till oss om några veckor...
Men vad det blev, ja det får ni se då :)

Ha en underbar dag därute!!! Det har jag!