21 aug. 2015

Otäck upplevelse...

För ett tag sen var jag med om en otäck upplevelse.
Jag skulle hjälpa till att lasta en häst som helt plötsligt fått för sig att inte gå in i transporten. Inget konstigt och genom åren har jag hjälpt en och annan med sina hästar och hittills aldrig misslyckats, utan hästarna har glatt traskat in självmant efter lite pill.
Men inte denna gång, allt som kunde gå fel gick fel och även om det gick illa så mår alla efter omständigheter bra och kommer repa sig fint.
Jag tänker inte gå in på detaljer för det är inte intressant men jag konstaterar att hästen regaerade på ett sätt som jag aldrig kunnat förutsäga då det är en väldigt snäll och tillmötesgående häst och att jag trots en tid av reflektion och analys inte kan komma på varför det gick fel.
Det finns en plan för just denna häst och jag är helt säker på att det kommer lösa sig fint men...

Fina Fernie som älskade att åka och Demo som inte alls gillade att åka transport.
En sak som jag kommit fram till och även lovat min familj är att jag inte kommer ta på mig att hjälpa till med lastträning något mer. Det finns några som ställt frågan och jag hoppas ni respekterar detta.
 Det finns många tränare runt om i landet som har kurser i lastträning som lever på detta och ber er vända er till dem, ibland behöver man ta ett val om hur mycket man vill utsätta sig själv för och här går min gräns.
Jag har alltid försökt att hjälpa till där jag kan för att jag tycker det är roligt att kunna hjälpa någon men denna upplevelse gjorde att jag inser att jag utsätter mig själv för eventuell fara och det är jag inte beredd att ta.
Jag kan helt ärligt erkänna att jag blev ordentligt skakad eller som man säger på svenska: Skiträdd!!!
Självklart har det varit enormt tillfredställande att kunna hjälpa någon så deras hästar glatt traskar in i transporterna men allting har sitt pris, jag har lagt mycket tid som jag kunnat göra andra saker på. Då jag fortfarande inte är ett dugg intresserad att bli tränare... ja, jag har hjälpt dessa utan att ta betalt eller någon form av ersättning... kanske helt idiotiskt men jag funkar så. Jag har dessutom ett arbete som ger mig tillräckligt betalt så jag INTE behöver ta betalt för att hjälpa vänner och jag vill ha det så, hjälpa från hjärtat inte för ersättning...

Hur som...
Snart är det helg och förhoppningsvis kommer det fina vädret hålla i sig. Planen är faktiskt att försöka rida och bada med ponnysarna, vi får väl se hur det blir :) Fast först väntar ett pass med Marc på lördag!!!

Ha en fantastisk dag därute!