21 maj 2011

På G igen...

Ja verkligen... Ruby har nästan fått lite gräsmage och jag kan nu med gott samvete rida lite igen :) Yiiiiiihaaaaa!!! Visst tävlingsässongen har ju totalt skitit sig men det spelar ingen roll, Ruby är på rätt spår igen. Hon har fortfarande problem med att äta hösilage men gräset funkar kanon... I höst eller ja på sensommaren kommer jag se till att ha ordentligt med höpellets hemma så vi inte hamnar i samma skitsits som det varit under våren. Men nu är hon så bra att vi äntligen kan åka på kosseclinic...Wiiiiiii :) den 4-6 juni skall vi valla kossor i Tidaholm :)

Vaddå? Jag är ju en riktig tuffing :)
Jag undrar om hon blir så som jag tror... en riktig liten Bitch som typ kommer säga till kossorna... Kom inte hit för då äter jag upp dig :) Hahahaha... man säger ju att hästen blir som ägaren och det stämmer nog.... Fast det är klart jag är ju alltid försynt och tillbakadragen ;)

Jag har ridit henne nu tre dagar, tre korta pass på banan för att ta igenom en del grejjer som fallit tillbaka, typ, vaddå ska man ha bett i munnen...bläääää... äckligt :) Va? gå undan för skänkeln...näää, den springer vi ifrån... eller favoriten, gå igenom en grind??? Nej, fyyyy f****n, vet du inte att de äter upp små lockiga hästar som mig :) Till frukost!!!

Hahahaha... Hon är ju en snabb häst i både tanke och kropp så det gäller att förklara lungt och sansat... och att det inte egentligen finns några alternativa vägar utan att rätt väg alltid är den enklaste att välja för hästen... Phuuuu... det är liiite tålamodskrävande att sitta varv efter varv och andas och bara typ säga; såja hjärtat det är bara att flytta undan rumpan lite... Medans, Ruby tolkar det som, hjäääälp nu ska vi springa fooooort.... hehehehe... Men det är en smart häst och så fort hon fattar då kan hon det :)

Nu, ska jag dra på mig jeans och boots och bege mig till stallet, jag och Anneli skall ut på en runda i skogen med pållarna... Känner att både jag och Ruban behöver avbrott från ridbanan.

Nästa vecka drar jag till Prag några dagar med jobbet och då kommer Ruby få ytterligare nästan en vecka på sig att äta gräs :) Sen är det ett par finslipningsdagar med kostopp och vändningar innan vi åker till Tiahölm :)

Ha en underbar dag därute, det ska jag :)