19 nov. 2010

Att få in ett kylskåp...

Ja det kan ibland visa sig vara svårare än vad man tror...hehehe... framförallt om man envist som en åsna tvunget velat ha gigant, mastodont side by side:n med ismaskin... Det har ju lixom varit min dröm att ha en sådant kyl/frys och jag fick som jag ville :) Den beställdes och levererades hem i den största kartong jag sett... Vi ställde den i vardagsrummet inför renoveringen och igår skulle vi äntligen flytta ut den till köket... trodde vi...

Nu skulle man kunna tro att det är jag som varit framme och mätt...harkel...jag är ju inte betrodd med detta längre... Men faktiskt är jag oskyldig så långt att jag inte har mätt vårt dörrhål in till köket. Det har ingen annan i familjen heller gjort... Så när vi baxade åbäket från vardagsrummet ut till hallen för att sedan få in den i köket så.... TVÄRSTOPP!!! Det fattades 3 cm för att få igenom den... Efter "lite" svärande och suckande och undersökande om man kunde skruva av handtagen så kom vi fram till den brilljanta lösningen... Vi tar helt enkelt och river ut dörrposten :) Sagt och gjort, problemet var bara att vi inte äger någon kofot... Vår verktygsbas är lixom på hobby/"hej jag ska helst inte hålla på" basis och nog för att vi äger en hammare och typ fyra skruvmejslar så är vi ju inga byggproffs... Vi utökade iallafall vår vektygspark med en skruvdragare från Black and Decker... En überbra liten smidig sak :) Detta efter att jag skruvat ihop typ alla lådor för hand... :) Nåja, jag drog till stallet och Ajje började demolera dörrposten... När jag kom hem hade han fått den på plats med hjälp av en snäll och hjälpsam granne :) Så idag ska rörmokaren komma och koppla in vattnet till den...Wiiiiiii :) I kväll tänkte jag inviga denna fantastiska apparat med att blanda till en Mojito med massor av is :)

Fast det är klart jag kanske inte hinner med det idag för det är PARTY på jobbet och vi på DoT är tydligen ansvariga för detta Jippo :)

Ha det underbart därute!!!