13 mars 2011

Underbara söndag och klassbeslut...

Imorgon smäller det... Då öppnar anmälningen till Chappen... Jag sitter just nu och kliar mig i huvudet över vilka klasser jag ska rida, eller det är egentligen bara en klass jag undrar över... Men jag avstår nog den, det är en hel del prispengar med men jag och Ruban är nog inte redo än... fast samtidigt är hon ju en naturbegåvning... Och allt jag behöver göra är att hålla i mig :) Hade varit skoj att spänna bågen men samtidigt så... ja, tusen tankar flyger genom skallen. Hur som så är det en Herdwork, två Cowhorse och en Reining klass på programmet :)

Tack och lov har vi inte sett minsta tendens till att hästarna skulle vara sjuka och nu känner jag att jag kan börja slappna av och köra på som vanligt igen.

Dagen till ära har jag haft en fantastisk galopprunda runt Vambåsa gård :) Vägarna är sådär perfekta att ösa på lite på... Ruby bara sänker huvudet och rundar sig så fint i kroppen när man ber om lite mer fart...hehehe... hon känns som en liten dragracer och jag sitter nästan helt stilla i sadeln....
Wiiiiii!!! bästa hästen i hela världen... Jag sitter och ler nu när jag återigen känner känslan av galoppen idag... Dessutom tror jag inte att jag har nått längre än till treans växel. Hon har nog ett par, tre växlar till, fasen, det gäller att hålla i sig sen när det verkligen går fort :)
Grejjen är att jag inte riktigt känner hur fort det går för hon har samma takt och bara ökar längden på sina språng, men fort går det. När vi galoppat klart var  hon ganska svettig, hon har ju inte lite vinterpäls :) Men idag så verkar det iallafall som om nu är pälsfällningen på G, aldrig har jag varit så glad över att bli alldeles hårig när man ryktar... Hur som, det är varmt ute idag så med ett rejält täcke på sig fick hon gå ut i hagen efter ridturen, hon fick stå en stund i stallet med fleecetäcke som drog ut den värsta svetten. Jag har fått ett rejält motionspass genom att mocka i hagen samt panga bajs :) Ni som inte vet hur detta går till, ni är varmt välkomna att följa med på detta mycket bi/triceps och gäddhängs pass :) Även magen får sitt lilla oxå :)
Världens bästa Ruby och hennes spetsade öron :)
Jag har aldrig haft en häst som har så otrolig koll på allt :)
 En annan väldans rolig sak är att Per kommer ner till helgen iallafall :) Vi skall jobba med hemsidan och sen är vi faktiskt några som ska rida några pass... Jag blev jätteglad när Per gav den möjligheten och nu är det några kvar att ringa för att höra om det finns intresse för detta. Men just nu är vi sju stycken och jag har några namn kvar på min lista... Kanske att det blir en nästan full clinic ändå :) Jätteskoj tycker jag...

Hoppas ni har haft en lika fantastisk söndag som jag har haft :)