18 juni 2011

Shit vilken dag... :)

Jösses amalia... Nu är jag hemma igen efter årets upplaga av Fun Run... Ruby och jag har gjort vår första debut i tävlingsammanhang och jag kan bara säga...
I LÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖV henne :) Jag red två reiningklasser och valde att sadla upp ganska tidigt för att hon i lugn och ro skulle få tid att vänja sig. Och hon var så lugn :) När vi väl kom in på banan så blev det ett skutt för att hon såg speakertornet och ett litet skutt vid publiken... Men hon gjorde allt jag bad om, rätt galopper, fina samlade stopp och helt ok spins... Visst hon tryckte lite innåt i volterna där det var mycket publik och vi har ju inga byten än men hon gjorde det jag bad om och höll mer fokus på uppgiften än jag trott att hon skulle göra. Poängmässigt så ligger vi på -0,5 i typ samtliga moment... Jag är mer än nöjd :)

I andra klassen som var en freestylereining, alltså man får välja hur man ska rida och egen musik... Här hade jag en plan men hon taggade igång lite väl mycket och jag struntade i min plan och bara red henne tills dess att hon kändes fin. Hade inte tillräckligt många varv i spinnen men som sagt hon gjorde ett par riktigt bra varv så jag ville hellre berömma kvalitén än att fortsätta :) Samma med stops och tempoväxlingar, hade kanske kunnat göra fler men när hon gjorde det med bra kvalité så bröt jag helt enkelt... Vi har ju all tid, nästan, på oss att rida program och jag vill att hon gör det med samma glädje och energi när hon är 20 som hon gör idag.

I Rubys värld så gör man ingenting till 75 % utan antingen blir det pannkaka eller oxå så gör man det till 110%, hon blir stressad när hon inte riktigt vet vad jag vill eller när det blir fel... Denna egenskapen vill jag bevara för det är det som kommer ge den där extra glansen senare i livet :)

Jag skulle kunna skriva en uppsats om min fantastiska lockiga ponny :)

Idag har jag fått se mycket Roping och jag kan inte undgå att bli imponerad när de kastar och träffar... hehehehehe... jag hade gjort det där himla lassot till en makramé innan jag ens hunnit ut ur startboxen. Ett gäng från Kinna Ropers, var där och vi har ju några duktiga Ropers i klubben oxå, från Kalmar kom Jason Patterson och även JA ranch var där... Jag har sett på kvällen sen när de "leker" med lassona och själva repet är som en förlängning av armarna... Helt magiskt :)

Anneli red Lucky i reiningen och det är grymt att se hur mycket de har utvecklats, de fick nollor rakt igenom och i våra sammanhang är det bra :) Så nu är det bara för mig att börja jaga efter dem på tävlingarna :)

Jag har varit speaker en stor del av dagen och det är himla skoj... I vår klubb så har vi en riktigt go stämning på tävlingarna och alla bjuder på sig själva... Min idol idag är vår ordförande Gitte och hennes Pleasure Polebending... Du är underbar och det var den prydligaste Polebendingen jag någonsin sett...även om det var lite risk för parkeringsböter ;) Alla klubbmedlemmar förtjänar egentligen en egen elogé men det får bli en annan dag.

En annan sak som hände var att Olivia lyckades låsa in våra bilnycklar i bilen mitt under tävlingen... Jösses, hon blev helt förkrossad... Tack alla underbara för att ni bara ställer upp och Anneli som bara har varit min ryggrad den här vecka... Du är bäst... utan dig skulle jag nog satt mig i ett hörn och bölat :)
Men efter ett samtal från Anneli kom söta Robin från Bärgningstjänsten ut och utövade magi och fick ut nyckeln...

Inte exakt Robins bil men lika röd, fin och efterlängtad :)

Jag hoppas att jag får tag i lite bilder från dagen men nu ska jag bara ta det lugnt och äta lite... är hungrig som en varg :)

Ha en underbar kväll därute!!!

Tävlingsdebut!!!

Tjohooooooo!!! För två månader sen trodde jag inte detta skulle vara möjligt i år... Men för en månad sen kunde jag så smått se resultat... och idag så är Ruby så bra i hull och kropp att vi faktiskt kan ut och göra en debutstart :) Sååååååååå skoj!!!
Jag red en sväng igår och hon känns superfin, visst vi har inga byten än ;) tar lite längre tid än en knapp vecka att lära in... men jag får helt enkelt göra avbrott och fatta ny galopp... Men i övrigt känns hon super.
Hon kommer säkerligen att ha en hel del att titta på och koncentrationen kommer nog vara lite sämre men skit sak samma. Vi ska bara ut och rida två reiningklasser och därigenom få lite positiva erfarenheter.

Målet idag är att hon skall gå in på banan, åt rätt håll ;) och sen så gott som möjligt följa mönstret... Hur det går får vi se :) Sen är det stora målet bara att vara på tävlingsbanan och se på det som händer.

Idag är det ju Fun Run som är vår klubbs största tävling för året, förutom att tävla lite själv ska jag vara speaker... Något som är riktigt roligt, framförallt på just den här tävlingen. Det är mycket fartgrenar och jag har lyckats knåpa ihop lite spellistor med både bra musik men även lite hysterisk musik till räjsgrenarna :)

Nä nu måste jag hoppa i kläderna och dra till stallet...



Ha en underbar dag därute och har ni tid kör förbi Johannishus och EWR:s ridcenter och titta på oss :)