14 maj 2012

32 timmar senare...

I lördags lokal tid 06.05... svensk tid 13.06 började vår resa hemåt...

Då jag inte kollat tillräckligt noga vilket flygbolag vi skulle flyga våra första två sträckor med så var vi givetvis i fel ände av terminalen i Austin... Ett snabbt hejdå till Ajje och sen fick jag och Olivia småjogga till rätt incheckning... Hahaha... bra början och så typiskt mig ;)

Väl ombord på det pyttelilla planet så kliver typ världens snyggaste Cowboy in... Sorry Ajje, jag älskar dig men han var snygg!!! Dessutom så satt han snett bakom oss med någon tant från Palm Springs och började prata med henne om hur vädret var där, helt bortkastade 2 1/2 h när jag hade kunnat suttit och pratat häst med honom... ;)

Mellanlandning och byte av plan i Phoenix, vi hade lite bråttom och fick stressa av planet lite för att hinna till rätt gate... Hade bara en timme på oss och man vet ju aldrig hur stora flygplatserna är. Väl vid gaten så insåg jag att, tjohooooo, jag hinner köpa mig en kaffe från Starbucks... Lycka!!! En riktigt stoooor Vanilla Latte blev det som sista Starbucks i USA ;)
På planet hamnade vi brevid en herre som jobbade inom US Army och vi hade tre timmars mycket intressanta diskussioner om USA, Europa, krig, WW2, skatt, livskvalité och andra saker som skiljer Sverige från just USA. Dessa timmar gick faktiskt fort och jag måste säga att jag uppskattar Sverige och den tryggheten vi har här mer och mer.

Väl framme i Seattle väntade nu hämtning av väskor och en liten nätt väntan på 8 timmar tills nästa plan... 4 av dem i entrén till flygplatsen då vi inte fick checka in tidigare... Kan bara säga att iPaden räddade vår dag ;) Tack och lov fanns det några små restauranger i entrén så vi kunde äta en lätt lunch oxå.... Efter denna resa skulle jag nog kunna skriva en bok om flygplatsmat ;) Så 14.45 lokal tid... är alltså 23.45 svensk tid fick vi checka in väskorna och kunde ströva runt i 4 timmar till på Seattles flygplats... Olivia ville köpa en Texas state flag men givetvis hittade vi inte någon sådan där ;) Tyvärr fanns det ingen sån nere på Austins flygplats heller... Men jag får väl köpa en på nätet till henne eller så får Ajje ta med en sån när han kommer hem. Tänkte även köpa med mig kaffe men gjorde misstaget att tro att Starbucks som iochförsig finns i varenda hörna inte fanns inne i S-vingen... man måste ta ett tåg till en av tre olika ställen för att komma på rätt plan... Även detta ska jag nog be min man ta med hem :) Väl inne i S-vingen så var det dags för mat igen och därefter en kaffe från Seattles Best Coffe, mycket gott kaffe och att smaksätta med hallonsirap och vit choklad är underskattat :)

I tidningskiosken hittade jag FYRA underbara häst/western tidningar och köpte dem alla ;) Här finns alla tips på ridställen i Washington... hade jag inte alls haft nytta av första veckan... och tips på butiker och olika hästrelaterade kedjor... inte heller hade jag haft nytta av detta när jag var i Austin... suuuuck... Men, men jag har inte hunnit läsa dem så mycket utan mest bara bläddrat igenom dem lite snabbt...

Så, klockan 18.45 lokal tid, 20.45 Austin tid, 03.45 svensk tid, 02.45 London tid... var det dags att flyga mot Europa och just London, Heathrow... Både Olivia och jag var ganska trötta... 14 timmars resa och vi var inte ens utanför USA än... Men vi... nä, jag orkade hålla mig vaken tills efter den "delikata" flygplansmåltiden... Fyyyy vad äcklig maten är på flyg... och två glas bubbel... mycket bättre ;) sen somnade jag som en stock med plugin hörlurar och Country kanalen i öronen... Jag sov ända tills de satte igång PA-systemet och påanonserade att alla som inte hade EU-pass eller skulle flyga vidare var tvungen att fylla i en inreselapp till UK... Jag undrar varför de måste ha så hög volym på sina medelanden... Blev skiträdd och flög upp ur stolen... hahaha... Men jag somnade om och sov ända tills vi hade 20 minuter kvar.

Väl i London hade vi 2 timmar på oss att ta oss från, även här en extra station, med tåg till huvudbyggnaden, stå i ytterligare en hysterisk säkerhetskontroll... Här blev jag kroppsvisiterad... Det pep om mig, fast jag klarat mig utan pip genom två säkerhetskontroller i USA... Det bästa var nog vaktens fråga... May I search you? Vad svarar man på den frågan... Nej, tack jag tror inte det... Ooops fel svar... Efter att de konstaterat att jag inte hade något vapen på mig så fastnade givetvis Olivias grejjor oxå och blev genomsökta med extra noggrann kontroll och drogtest... Suuuuck... Jag hade med en flaska med hostmedicin som det från början var 118ml i och gränsen går ju vid 100ml, jag försökte argumentera... dumt jag vet... att hon druckit av den och det var mindre än 118ml kvar eller att hon kunde ta ett smakprov där och då för att bevisa att det inte var något annat än just hostmedicin i flaskan... men, nejdå, serdu det gick inte alls... Varför jag ens försökte är ju ett mysterium i sig... Men jag skyller på resetrötthet. Efter att även Olivia gått fri från terrorist/drogsmugglings misstankar konstaterade jag att vår flight inte kommit upp på anslagstavlan så vi letade återigen efter en Texas flagga ;) och åt lite mat... När flighten äntligen kom upp så lyckades vi två gånger gå åt fel håll... hehehe... eller ja vi gick åt rätt håll, frågade en anställd om vägen, blev visade åt andra hållet men insåg att hon hade fel och fick gå tillbaka igen.

En superbra sak med Heathrow är att det finns laddningsstolpar för elektronisk utrustning lite här och där, med olika kontaktuttag ;) Så i med Paddan och ladda den så länge vi hann... Det gjorde att den räckte hela vägen hem.

Väl på planet slumrade både jag och Olivia en stund fast hon sov längre än mig... Orkade inte ens bry mig om mat och dryck denna gång...
När vi landat på Kastrup insåg jag till min förfasan att det var sjukt tight med tiden... Vi landade 17.20 och tåget gick 18.06 lokal tid... Med platser långt bak i planet tog det en stund att komma av men sen sprang vi genom passkontrollen och ut till väskbandet... 17.45 hade inte våra väskor dykt upp och jag insåg att fasen nu missar vi tåget... 17.50... inga väskor... 17.53 kom så äntligen båda väskorna på en gång och jag slet ner dem från bandet och sen sprang vi till tåget och... Hann med :)

Maxvikten på bagaget var 23kg per väska och den ena vägde just 23kg och den andra 22.8kg... Fick packa om lite i Austin innan första incheckningen ;)

Väl ombord på tåget så pustade vi ut, ringde mamma, pratade med Ajje och spelade på iPaden :)
I Karlshamn skulle vi kl 20.23 bytt till buss men jag insåg innan vi åkte från USA att det kommer jag inte orka så bästa Mia mötte upp med bilen där så vi slapp den bussresan :)

Hon hade handlat lite mat till oss och det var sjukt skönt att få sätta sig i en bil igen...

Efter att ha lämnat av henne och lite presenter körde vi snabbt förbi Anneli med ett bett oxå... hehehe... vaddå trötta?
Vi var hemma vid 21.30 tiden och Olivia var ju bara tvungen att packa upp sina nallar... Sen körde jag i säng henne... Hemma fanns det två blombuketter, ny mjölk, smör, juice och knäckebröd som Mia fixat!!! I lööööööv ya babe!!! Dessutom  har hon tagit hand om Ruban, tvättat vår bil invändigt och utvändigt, besiktigat den, bokat tid på verkstaden och bara fixat massor saker åt oss :)

Tänk vilka fantastiska vänner man kan ha :)

Jag stupade i säng vid 23 tiden och efter att ha sagt till Olivia att sova somnade jag...

Kl 00.30 vaknade jag av ljud från Olivias rum, jag gick upp och skulle stänga av hennes iPod och där satt hon, klarvaken i sängen och lekte... Varför sover du inte?... Olivia: Jag kan inte. Jag: Stäng av sagan och lägg dig ner...

Kl 01.30 vaknade jag av att det luktade parfym... gick upp och såg att Olivia, fortfarande lika vaken satt och lekte... Jag: Varför luktar det parfym och varför sover du inte? Olivia: Jag gick på toaletten och jag är inte trött... Jag: Släck, lägg dig ner och försök sova klockan är mycket!!!

Kl 02.30 vaknade jag av att någon klappade mig på armen... Olivia: Mamma, är det ok om jag går upp och äter frukost nu jag är hungrig... Jag: VA??? Nej, du ska sova... Sen gick jag upp, gav henne en banan och tog in henne i min säng, släckte och till sist vid 3 tiden somnade hon äntligen...

Kl 05.45 ringde klockan... Jag stängde av den och somnade om ;)

Kl 06.45 ringde klockan igen... Jag hade sinnesnärvaro att sätta två alarm igår kväll... Jag vaknade, svor lite och snoozade 9 minuter... När den återigen ringde var det bara att gå upp... Köra upp en totalt utmattad Olivia, fixa lite frukost och bege oss till skola och jobb ;)

Jag antar att eftermiddagen kommer bli lattjo lajbans med två trötta Knoesters... Men idag tänker jag hålla henne vaken till minst 7 i kväll innan hon får gå och lägga sig :) Blir nog inte så svårt för vi ska åka till Ruban och sen hämta hamstern, men någon sen kväll, det kommer det inte bli på Pantarholmen idag...

Idag är trötthet ingen känsla utan ett begrepp som fyller varenda cell av mig... Men resan var helt klart värd varenda sekund av obeskrivlig trötthet idag...
Kan man få lite intravenöst kanske...?


Ha en underbar dag därute... Det ska jag, fast en trött en ;)