1 aug. 2015

Reflektioner från Hjo-ko och höstplan...

Nu har det gått en vecka och jag känner att jag landat lite efter Hjo-ko. Rubs har fått gått i hagen några sista dagar på betet och idag flyttade hon och Bosse till sitt nya stall. En av de saker som verkligen behövs nu är ridbana och att trimma reining...
Det är den som är min och Rubs svaga del och där vi förlorar mer poäng än jag tycker är nödvändigt...men å andra sidan kan jag själv göra något åt detta... Hade varit värre om det var kojobbet.

Trots en hel del små saker som skulle kunna ha ställt till det på Hjo så är känslan att det gick bra! Vi åkte ner och gjorde vårt jobb efter tre år utan kotävlingar!
Jag red en spectacular non pro limited och knep med lite tur en 3;e plats.
Visst, jag släppte en ko i heardworken... My mistake, men det är ju rutinen som saknas. Nu har jag ridit min livs första heardwork... Dessutom gjorde vi det på stång ;) kanske inte är att rekomendera men jag tycker vi gjorde det bra ändå... 64p och minus 5 för tappad ko... Så minst 69p om nu jag gör mitt jobb.
Jag insåg även hur enormt viktigt det är att ha rätt personer med som heardholders och turnbacks... Tack Per, Johanna, Johanna och Anna!!! Ni var grymma teammates!!!
I reiningen red jag bort oss... Dock var jag helt säker på att jag ridit rätt men lyckades ändå spinna ett varv för lite... Suuuuck... Tydligen ställde det till det i skallen för mig med 1/2 varv. Det ställde till det för många andra mer och det var ju tur för mig som inte tappade min andra plats mer än till en tredje... Dock lyckades jag ta mig förbi stoppmarkeringarna ;) Sist men inte minst i skitväder red jag cow worken.
Fick en bra ko och Rubs skötte jobbet strålande... Jag rattar ju runt lite för mycket men vi fick 70p så även domaren tyckte vi gjort ett bra jobb.

På fredagen red jag även en väldigt utmanande ranchtrail med en bro som var riktigt hög och med höbalar runt... En übertung stock som skulle släpas... När Rubs kände tyngden så stannade hon och tog i, tack och lova att vi sista månaden släpat runt på Bosse både här och där i skogen :)
Sen så var det groundtie... Njae... Tränar man aldrig så blir det aldrig bättre... Rubs smög fram till mig och här åkte vi på många minus. Sista var lasso och även här... Tränar man aldrig... Missade mina kast och med romaltygel samt lasson undrade jag om jag skulle hinna få ihop en grytlapp innan jag var klar... Vi fick ihop 66p och kom åtta, precis utanför placering. Ranchtrail är riktigt skoj och denna var otroligt utmanande så jag rider gärna dessa igen. Har dessutom lovat mig själv att träna både groundtie och kasta lasso mer ;)
Jag är ändå väldigt stolt över min lilla turboladdade ponny som även om hi i stort sett aldrig tränar på detta löste uppgifterna på ett mycket bra sätt och verkligen visar att hon genom detta litar på mig.
Här är en bild på bron, sekunden innan var hon inte helt övertygad om att detta med att gå över den var en bra idé men sen bara bestämde hon sig för att lita på mig och det ser ju ut som att hon inte gjort annat än går över läskiga broar ;) Det är fantastiska Gert Andersson som tagit bilden!



Söndag och tävlingens sista klass var en srcha non-pro limited cowhorse och många bra namn i startfältet.

Ruby kändes otroligt lugn och fin på framridningen och jag tänkte: nice ;) sen gick hon genom grinden och turbon gick igång på högvarv... Hehehe, nåja, jag höll mig lugn och bara red, mitt mål var att komma förbi stoppmarkeringarna även denna gång och bara försöka få henne så lugn som det bara gick... Hur som helst, jag räknade även rätt och det var ett genomfört reiningmöster... Bestämde mig för att nu åka på varenda klubbtävling och rida alla reiningar jag överhuvudet kan ;) vi plockade ihop 65p på denna del.

Dags för ko-del och jag hade sett på de som varit inne innan att det var svåra kossor idag men jag vet att jag har en fantastiskt duktig häst.
Så jag tänkte att fasen nu kör vi... Fick först in en ko som inte hade någon respekt alls och den drog nerför långsidan. Domaren såg detta med och blåste av och vi fick en ny ko. Rubs var så jäkla duktig och denna gången kunde vi smyga upp och verkligen flytta den som vi ville :)
Återigen så glömde jag hålla i mig i hornet och rattade runt för mycket... Måste komma ihåg det och inte lägga mig i.
Men jag var verkligen nöjd med ko-delen och det kändes som att vi hade den under kontroll. Även här höll domaren med och vi belönades med 72p för väl utfört arbete!
Jag och Per gick sen upp och tittade på score cardet och även här var betyget riktigt bra. Inga minus men plus för control och eye appearance... Och det känns ju inte så dumt :)
Detta ledde till en 2:a plats. Åsa och Poncho som vann gjorde en riktigt bra runda så de var verkligen värdiga vinnare.


Då Willes häst blev skadad (tack och lov inte allvarligt) så stannade även mitt boende i Norrland...
Tack fantastiska Per och Johanna Larsson som hyste in mig och Rubs med kort varsel. Det var enormt trevligt att spendera övrig tid med er och jag är verkligen ledsen Per om jag fick dig att skratta mer än nödvändigt... Eller kanske inte såååå ledsen. Jo, det är jag, ni som inte vet så blev han avkastad ett par dagar innan och hade TVÅ brutna revben... Ändå ställde han som vanligt upp och satt till häst i stort sett hela torsdagen och hjälpte till i heardworken... Tack!!!
En annan sak som jag insåg att jag verkligen saknat är Johannas sällskap... Jösses vad kul det var att tävla med dig, även om vi inte tävlade samma klasser men ändå, att ha någon som stöttar och få stötta att få peppa någon och få pepp tillbaka och att få glädjas öve någons framgångar och när de på riktigt gläds med ens egna framgångar! Det betyder otroligt mycket och även om man möter sura miner, regn och blåst, typ minusgrader så var dessa dagarna verkligen de bästa tävlingsdagarna någonsin!!! Och nästa gång kommer bli ännu bättre... Just det ja, Johanna plockade hem segern i nrcha spectacular non pro!!!
Ledning från första dagen!!! Snyggt jobbat och du är så värd det!!!

Till alla andra underbaringar som spred glädje och skratt dessa dagar, ni är bäst och vi ses nästa gång!!!

Ha en underbar dag därute, det ska jag!