12 okt. 2015

Dressyrdebut och western ambassadörer...

Så var det gjort, vår debut i dressyr...
Det var väl ca 15 år sen jag tävlade i dressyr och tror jag gjorde det två eller tre gånger. Vet att första gången var med Fernandos ute och efter att ha ridit fram så jag var nöjd red jag in på banan, nerför medellinjen och gjorde halt... Då undrade hopphästen... Vart är hindrena??? Nu har vi värmt och värmt och värmt och inte en enda liten bom har jag sett!
Det var en Lätt A:någonting och inridningen var i galopp, sen var det trav framåt och då fick Fernandos syn på det vita dressyrstaketet... Kan säga att det blev bra framåtbjudning på 174 hästen... Inte riktigt lika bra vänster sväng från "hindret". Vi var väl inte helt ense om att INTE hoppa över staketet... På långsidan bort från Fernandos hinder blev han riktigt sur och undrade, med ett bocksprång för att förtydliga sitt missnöje, vad håller du på med???

Det blev nog inga höjdarpoäng den gången då han inte alls fattade konceptet och tyckte detta var det onödigaste i världen... Men det var bara att kämpa på och vi knep nog faktiskt KM-titeln i dressyr något år efter det :)

Bosse gjorde sitt absolut bästa och var helt nöjd med att trava runt och vara snygg :) Han är riktigt häftig och bara går med på det mesta meden positiv inställning... I mina ögon var det ett korrekt och noggrant utfört program, ingen vinnarnivå men en riktigt bra debut.
Jag tycker helt ärligt att vi fick för dåligt betalt för vår insats, men sanning att säga så vet jag inte heller vilka parametrar som är viktigast. Vi fick genomgående kritiken att han var för låg i formen... Hmmmm... jo, absolut så köper jag det... hehehehehehe... då skulle de se honom i pleasureform ;)
Om jag förstått det rätt så är detta största "problemet" just nu och därav kan man inte ge högre poäng än 6:or... vet inte hur mycket det ligger i detta men skit sak samma. Vi kommer igen :)
Det som verkligen värmde var domarens kommentar: Lydig häst som du visade mjukt.
Ja, mitt mål med ritten var noggrannhet och att guida runt smidigt :) Jag har laddat upp hela programmet så orkar ni så får ni se och bedöma själva. Jag är otroligt nöjd med Herr B och hade inte en tanke på att tävla dressyr på honom när jag tog upp honom i slutet av maj men det är sjukt häftigt hur mångsidig Quartrarna är... om man själv är tillräckligt galen för att testa :)
Lite skakig filmning men inte så lätt med mobilen. Tack Olivia för att du filmade <3


På kvällen var vi inbjudna av Elin till Färsta ridklubb att visa lite western för hennes barngrupper på deras teorilektion. Självklart ställer vi upp på dessa tillfällen då vi verkligen kan vara ambassadörer för sporten! Vi visade lite Trail, Reining, Cowwork och Pleasure... Bosse fick även demonstrera att det går utmärkt att göra detta utan huvudlag :)
Jag är grymt stolt över Olivia och Rubs som bara kör för fullt och visar vilket samspel man kan ha med en häst. Olivia erkände att hon var väldigt nervös innan men att det var skoj att få visa upp. Hon fick köra lite cowwork med Hilda som ko ;) och jag tycker hon gör det med bravur!!! Blir nog en cowhorse ryttare av henne med vad det lider... tur vi har två nu så jag kanske får rida en ;)

Jag tror nog vi väckte lite intresse och förhoppningsvis så kan vi fortsätta att utveckla något till gagn för westersporten... Vi får väl se vad som händer :)
Det ligger några klipp på min insta från igår och här är kör vi utan huvudlag.

https://www.facebook.com/SundsvallsFaltrittklubb

Jag vill även passa på att skicka stora Grattis till alla som var nere på SM och tävlade, grymt vad duktiga ni är och väl förtjänt av medaljer, titlar och vinster!!!

Nu önskar jag er en underbar dag därute för det tänker jag ha!!!