21 jan. 2012

Busig häst...

Har efter lite justeringar på sadel igår... TACK Maria du är bäst!!! och väntat ut två svullna bakben ridit en väldans busig ponny idag ;) Hon är fortfarande svullen i bak men ingen hälta eller stelhet plus att det går ner när hon rör på sig... Så jag tänkte lite skritt och jogg inne i mjukt och fint ridhus... hahaha... eller hur?

Ruby hade liiiite för mycket energi mellan öronen och var riktigt rödhårig idag... Hon försökte köra barrelrace runt ridskoleponnysarna och allmänt inte lyssna på skänkel och hand... Men efter 20 min så började hon slappna av i skritt och trav. Jag avslutade passet och hon studsade hela vägen in till stallet igen. Knäpphäst ;)

Hon är fortfarande väldigt lös i magen men tack vare den älskade Equi Jeweln har hon inte tappat vikt, magmedicin är på väg från USA via England... Återigen... TACK Maria du är bäst!!!

Lillfisen Ruby och vackra mamma Blackie
Nu när jag hämtade in henne var benen mycket bättre och jag tror helt enkelt att det bara är att rida på lite försiktigt och se vad som händer :) Annars kanske hon motionerar sig själv och det brukar ju bli sådär :)
En häftig sak är att hon totalt inte bryr sig om hon blir först eller sist ut och in i hagen... Även om alla andra hästar går in så bryr hon sig inte ett smack. Detta är sååååå skönt att veta det gör tillvaron mycket enklare och hon kommer kunna vara ute mer så fort det blir ljusare ute. Då kan hon istället få lite mer hö ute och bara vara... Jag tror på mååånga timmars utevistelse och tack vare att hon just nu går i egen hage så blir hon ju inte så beroende av någon annan häst heller... Även om jag gärna vill att hon ska ha en hagkompis är det gott att veta att hon fixar att gå själv oxå.

Den här flytten har nog tagit rätt mycket på henne ändå... och allt kom ju lixom samtidigt... Nåja, pigg så det räcker och blir över är hon ju och nu kör vi på framåt :)

Nu ska jag ta lördagskväll och fixa lite gott kött :)
Imorgon är det stall, skridskor och sen bjöd jag in mig och Olivia till Mia på lunch.... hehehe

Ha en underbar lördagskväll därute :)