13 aug. 2015

Olivia snodde Rubs...

En alldeles underbar kväll i stallet, Olivia hade redan varit uppe och fixat allt, mockat, fyllt hö, vatten och krafft :)
Så när vi ätit var det bara att åka upp och sadla upp... Jag hade lovat att Olivia skulle få hoppa Rubs... eller ja, hoppa, skutta lite, har inte rätt skor för hoppning men några småskutt fixar hon.
Själv fick jag äran att rida fiiiina Bosse <3 Vi lekte lite bridleless men det får ni se i ett annat inlägg.

Olivia tog båda hästarna och skrittade fram dem medans jag ställde upp två skutt, för att lyxa till det extra mycket var Ajje med och redo med kameran.
Effektiv framskrittning :)
Det är verkligen skoj att se hur mycket Olivia har utvecklats på de dagar hon var nere i Mariefred på Ekelund. Då fick hon ju rida en superfin hopphäst och självförtroendet har verkligen växt, så himla roligt! Ruby kan ju hoppa och är väldigt sjysst på hindrena, framförallt när Olivia sitter i sadeln. Det får väl blir mer hoppning sen senare i höst, just nu är det inte riktigt läge men några småskutt gör ju ingen skada ;)
Justering av utrustning

Uppvärmning
Hon konstaterade att Ruby är mindre och att hon är "snabbare" än Jacquline på Ekelund... hehehe... förmodar att damen från Söder inte stressade upp sig i första taget med en plutt på ryggen. Vet att hon gått en hel del hoppning med bra resultat så det finns mycket kräm i den damen ;) Men som vanligt är hästarna på Ekelund välridna och väluppfostrade så de känner hur mycket power de kan ta fram till sina ryttare.
Efter en noggrann framridning i båda varven så skulle de börja hoppa fram.



Detta är vad Olivia förut max har vågat hoppa...



Ska väl erkänna att jag fick puscha liiiite för att hon skulle våga höja... men Jösses var hon nöjd efteråt? Har lovat att vi ska ta med tumstock för att verkligen mäta hur högt det är men troligtvis är att det är nytt rekord för Olivia. Jag är återigen imponerad över Olivias balans och följsamhet, inget hängande eller balanserande i tyglarna utan lite stöd från mankammen så eftergiften inte blir störd.
Det ser så enkelt ut. Fast jag känner igen minen :) :) :) fokuserad till max...

Ja, jag har ingen aning om vart hon är på väg min fantastiska dotter... men det är väl bara att hänga på ;) Det är så otroligt roligt och stimulerande att hon har möjlighet att få rida och utvecklas med två så fina hästar. Vad hon än väljer att göra så har hon alla förutsättningar för att lyckas, visst vi som håller på med hästar vet att det är hårt slit, många motgångar och att timmarna i sadeln inte på något sätt kommer gratis men det verkar som att hon är beredd att ta den biten.
Fasen... hur jag än försöker undgå det så verkar det väl inte bättre än att jag snart har halkat ner i ponnymammaträsket ;)

Usch... jag vet ju att jag har potential att blir ponnymamman från helvetet... Suck... ;)
Skämt åsido, jag är otroligt stolt över Olivia och vilken känsla hon har för ridningen! Sen är jag oxå otroligt stolt över Ruby och Bosse som verkligen ger henne möjlighet att få utvecklas och ta för sig. De är sjyssta men ändå ger henne tillräckligt med utmaning för att hon inte bara kan sitta och åka.
Två helt perfekta läromästare!!!

Nåja nu ska jag inte älta hela natten här...
Ha det underbart därute, det har jag!!!


Olivia hemma igen...

Jösses, vad jag saknat henne :)
Det var härligt att höra hennes prat om Ekelund och att där gör man si eller så... hehehehe... fick påbackning över att jag/vi numera inte smörjer tränsen varje dag... Får väl bättra mig på det, hon är tveksam till att jag faktiskt förut alltid smorde varje gång något använts men hon får väl fråga de som vet... På Ekelund ;) Sen har hon sagt till mig att vi behöver ha mer teori hemma för det är mycket som hon inte kan som hon tycker att hon borde kunna... Vi kanske ska börja med reiningmönstrena ;)
Ska hänga upp en krok vid vasken så det är lätt att putsa och sen behöver vi organisera om lite hängare för huvudlagen och så, vi väntar fortfarande på att en del sommarbeteshästar ska flytta ut från stallet och vi kan få lite mer plats, onekligen tar westernutrustning betydligt mer fysisk yta än klassiska grenar...
Jag visade runt i stallet och hör mina ord genom henne angående vart vi ska ha sakerna . Hon godkände upplägget och hade lite ideér om hur vi ska organisera saker och ting.Jag gillar att ha saker på sina platser, det ska vara lätt att hålla ordning, det märks att Olivia tar efter mig på den biten och det känns bra, jag kommer nog få smäll på mina fingrar om jag inte sköter mig.
Även Olivia tycker att stallet är supermysigt, det känns som att allt har sin tid, som jag skrivit förut vi trivdes superbra hos Gunsan och det har varit lyx att ha ridhus. Men nu känns ett pluttstall superbra, det är nästan som att "ha eget stall". Hästarna trivs ju jättebra och det märks i boxarna, ingen av dem är kända för att vara renliga men nu är det inte speciellt skitigt på morgonen så jag är glad... nä, mer än glad, superglad...


Efter att ha gjort iordning stallet för natten och gått igenom vart allt finns så ville hon ju såklart rida. Det hade regnat hela dagen så Rubs var inte helt sugen på att jobba men jag satt upp en sväng barbacka och kände lite på henne. Olivia ville oxå rida barbacka men med tanke på hur stor Bosse är för henne så valde vi att lägga på fårskinnspaden för att ge henne lite mer stöd.
Det märks att hon varit iväg och ridit, hon har utvecklats igen. De fick köra lite skänkelvikningar och flytta sidledes för att hon skulle få känslan mellan ytter och innersidan, både i skritt och trav. Och det är ett nöje att se dem tillsammans... Olivia 35kg och Bosse...muminvikt ;) Men de kommunicerar så himla bra med varandra, ska bli verkligen spännande att de hur detta utvecklas.
Jag har aldrig haft någon önskan om att bli en ponnymamma eller att Olivia ska hålla på med hästar, tvärtom, jag har verkligen uppskattat att hon inte varit hästtokig och jag tills för ett halvår sen fått ha detta intresse mer eller mindre för mig själv... Egoistiskt, japp men så har det varit :)

I våras så sa hon själv att hon ville satsa mer på ridningen och vi bestämde att vi då skulle dela mer på Ruby, jag har inte heller haft som mål att ha mer än en häst och någon ponny till Olivia har det aldrig varit på tal om. Men tydligen ville livet och omständigheterna annorlunda ;) Det var faktiskt Fia som sa att det är väl skoj för Olivia att få tävla lite och då kan ju Bosse ställa upp... Jag var mer inne på min egotrip och tänkte... ja, håller han har jag två fina hästar att rida och tävla.
Sen när man vet hans bakgrund så var jag väldigt skeptisk till att det skulle funka mellan Olivia och honom, visst, hon har superbra balans och rider väl men ändå, han är stor och inte ger han speciellt mycket gratis, trots sin höga ridbarhet.
Men hon tjatade om att få rida honom... Nä, vi börjar med att när vi lastade ut honom hemma på gårdsplanen sa hon: Ååååååh mamma!!! Jag har alltid önskat mig en vaniljfärgad ponny <3
Sen har hon tjatat hål i huvudet på att få rida honom :D
Till slut gav jag med mig och hon fick rida ut på honom, det gick bra och han såg förträffligt nöjd ut över sin nya pluttryttare.
Ni får stå ut med vinnarbilden igen ;)
Torsdagen den 16 juli red vi ner till banan och då insåg jag verkligen att Fia har rätt, detta är ett ekipage som borde få chansen att utvecklas mer ihop. De bara lekte och gjorde spinn, galoppombyten, jog och andra saker på en mycket högre nivå än jag trodde de kunde. Då har hon ridit honom ett par gånger ut i skogen... på fredagen red vi ner igen till banan och igen... de bara flöt igenom ridpasset på ett härligt sätt, så okomplicerat och lätt.
Då frågade jag henne om hon ville åka och tävla honom på söndagen och jajemen, det ville hon.
Lördagen bestod så i att hon fick träna på reining mönster nr 12.
Vi åkte tidigt på söndagen så vi hade gott om tid att rida fram och bli bekväma...

Jag har ju skrivit här förut hur det gick :) De vann sin första Youth Reining och sen även en Youth Pleasure!!!
Så stolt över min modiga dotter som svalde sin nervositet, bara går in och levererar... Så stolt över Bosse som tog hand om henne och tyckte det var typ roligaste i världen att få visa upp sig igen.

Ha en underbar dag därute det har jag!