18 aug. 2011

Framtidstro...

Jag har hållit lite låg profil här nu ett tag... Det har hänt en del i mitt liv på jobbfronten...

I fredags blev jag uppsagd från min lärartjänst och detta beror mycket på att jag bara har ett ämne på pappret, nämligen engelskan. Jag har försökt att hävda att jag har kompetens inom media men som sagt, det finns inte på papper så därför var det inte intressant att ha mig kvar.

Nåväl, så är livet... Dessutom har jag ingen examen och det finns en del starka röster på jobbet som under lång tid jobbat för att vi inte ska få vara kvar... Jag tror att det var en del som var mycket nöjda med att jag var en av dem som får gå just på grund av detta... Även här är det skit sak samma för mig för jag vet att jag är en grym lärare och jag hade en plan att inom några år gå från att vara undervisande lärare till att mer jobba med både personalgrupper och elevgrupper hur man jobbar i projektform och ämnesövergripande... Detta hade jag och en av mina chefer pratat om i april och jag hade sökt kurser på högskolan inför hösten i detta... Men, livet har ju en benägenhet att göra U-svängar och allt blir ju inte som man tänkt sig.

Nu till det som jag tycker är inte bara lite komiskt utan även näst intill dråpligt...

Jag har fått en deltidsanställning på JB Gymnasieskolan... Endast pg a min kompetens inom media... Hehehehe...

Jag har även fått erbjudande om att läsa upp just mediabiten för att bli behörig lärare här och faktiskt tänker jag göra det... men ändå... Lite skoj är det allt att ryka för att jag bara har ett ämne och sen få en anställning just därför...

Nåja, det är just nu bara uppe i 35% och jag behöver ha något annat deltidsjobb oxå men om ett år är jag uppe nästan i heltid och året därefter är det heltid... Det bästa av allt är att här finns det papper på allt och inga gråzoner... Jag har lärt mig att jag verkligen inte tycker om sådana ;)

Jag har lärt mig en hel del annat oxå av detta men det är inget jag vill ta här...

Jag sträcker på mig och stryker ett sträck över saker och ting och går vidare...
Ha en underbar kväll därute, nu ska jag njuta av ett par avsnitt av Sons of Anarchy....