19 juli 2011

Framsteg...

Ja, min fiiiina underbara lilla lockiga ponny bara visar att hon går från klarhet till klarhet... På kosseclinicen sist så visade hon ett sånt självförtroende och verkligen jobbade kossan. Hon gick ner lågt med huvudet, utmanade den att röra på sig och sen bara stoppade den... Hon är så mjuk att följa när hon gör rätt och det är helt enkelt ren njutning att sitta på denna ferrari som ömsom tvärnitar, vänder och gasar iväg...  I lööööööööööv it!!!

Det enda lilla smolket i bägaren är att jag gärna vill vara där och peta... hehehehe... hjälpa henne lite med tyglar och så... Men som Per sa till mig... Jessica, hur många generationer är du avlad till att valla kor??? Och hur många generationer tror du Ruby har bakom sig med kovallargener... :)

Jag måste våga ge upp kontrollen och bara njuta av ridturen :) Enklare sagt än gjort ibland, men när jag lyckas, ja då är det magiskt :)

Ruby har fått vila några dagar och sen har jag ridit ett par gånger, hon har börjat hitta sig själv på banan och ute oxå. Hon är inte lika mycket  Scooby doo aktig utan mer avslappnad och fokuserar på att jobba. Ja hon är helt fantastiskt :) Jag är sååå lycklig som har henne, tror nog att hon är den bästa häst jag någonsin ridit och ägt... Det finns lixom inga begränsningar i henne... eller ja än så länge begränsar jag henne rätt mycket för att hon ska få tid att utvecklas och växa klart... Men allt hon gör är såååå jäkla bra i grunden så den dagen tekniken sitter där, ja, då jäklar :) Mitt absolut viktigaste jobb är att motivera henne och hålla henne i den bästa fysiska form som jag kan, så hon tycker det är skoj att jobba i många år och att hennes kropp håller för henne själv... quartrar har ju rätt stor muskelmassa och det gäller att bygga långsamt så alla leder och hennes huvud hänger med.

Jag tror det är ett av problemet med många trasiga hästar inom western idag. Hästarna är för starka för sitt eget bästa, har man då en talangfull häst kan de lätt dra sönder sig just för att muskelmassan är så stor hos dem... Och oftast är viljan att göra rätt väldigt stor oxå... Därför är det vårt ansvar som ryttare, tränare, ägare eller vad vi nu är att se till att våra hästar får lära sig hantera sina kroppar...

Ha en bra dag därute det ska jag :)