17 nov. 2012

Kunde gått illa...

Vet knappt om jag vågar skriva detta då Olivias pappa, mormor och farfar läser detta ;) Risken är att hon inte får hänga med till stallet mer... hehehehe... som om det går att hindra.
Nädå, ingen är skadad och med detta inlägg vill jag återigen hylla min underbara häst, japp hon är helt enkelt bäst i hela världen.

Idag var vi i ridhuset och den sista tiden har Ruby gått lite på sparlåga, det har varit mycket med lägenhet och sånt. Olivia skulle rida en stund och jag red först för att lägga henne till rätta, sen var det hennes tur.

Inne i ridhuset var det en ryttare till och en som ville longera sin ponny. Egentligen gillar jag inte att man longerar när Olivia rider, helt egoistiskt då Ruby är ung och Olivia oerfaren men idag så kände jag att det var ok, hon som longerade är i mina ögon väldigt duktig och vill lära sig :)
Meeeen... Jag ska följa min magkänsla, ponnyn började busa i longerlinan och slet sig, tack och lov stannade Ruby med Olivia på ryggen i det läget. Hon kollade in ponnyn som for runt och blev "något" spänd... När ponnyn sen drog rakt igenom ridhuset förbi henne kunde hon inte hålla sig längre. Jag försökte vara lugn och sa/ropade till Olivia att hålla i sig i hornet.

Tänk att en sån här plutt kan bli så underbar :)
Och, jag blir så jäkla imponerad av min häst, visst hon hoppade till men hon travade fram till mig :) Hon hade lika gärna kunnat dra iväg och skickat Olivia men det gjorde hon inte... Öronen gick som kollibrivingar, jag såg hur mycket hon kämpade för att kontrollera flyktinstinkten och det gjorde hon med bravur. Återigen, jag bara älskar denna häst, hon ger så enormt mycket och visar hela tiden att hon är värd allt slit :) Alla timmar som jag lägger ner på henne ger tusenfallt tillbaka och det blir bara större för varje gång arbetet sätts på prov. Jag kan bara säga att den här hästen är inte till salu för pengar, hellre ger jag bort henne till ett hem där jag vet hon får det bra om det någonsin skulle komma till detta... Fast då skulle en del av mig dö ;) 

Ponnyn drog ett par varv till, stannade vid den andra hästen och kunde fångas av mig med Ruby på släp :) Slutet gott allting gott...

Ha en underbar kväll därute, det ska jag :)