4 aug. 2011

The Kullbergs och tömkörning...

Tänk vilken lycka det är med goda vänner!!! Idag var en sån där skitdag då jag varit irriterad och sur... På hela situationen... FAAAASEEEEN, jag verkligen hatar att inte ha koll på läget... Att inte veta när, var, hur... Kommer jag vara kvar i Karlskrona om en månad? Måste jag återigen överge mina vänner som kommit att betyda så mycket för mig här? Grrrrrr...

Och sen det som för mig är det värsta... om jag inte löser min "f*ckin´" jobbsituation... Vad händer med Ruby då? Visst, jag kommer kämpa till sista blodsdroppen men ändå... Tyvärr, har jag blivit mer realist än optimist på senare år... Ja, ja, jag stoppar huvudet i sanden ett tag till och vill inte tänka på den katastrofen...

Men, idag har jag och Olivia varit i Karlshamn och ätit lunch med familjen Kullberg och sen åkte vi till Olofström och den underbara lekplats som finns där. Jag måste bara säga: TACK!!! till er som står ut med mig just nu... Inte bara Andreas och Linda utan alla ni andra som stöttar och bryr sig :) Men idag var det verkligen Andreas och Linda som lyckades få bort mina tankar från alla problem... Jag hade grymt trevligt och Andreas... du är som en bror för mig :) Vi kan verkligen prata om allt... och du lyssnar alltid!!! I lööööv ya... Linda... du har kommit mig nära och jag räknar dig till en av mina närmsta väninnor...hehehe... vi kan ju oxå prata om precis allt... Tack för ditt stöd och ditt leende. Lööööööv ya too babe :)
Olivia högst uppe i klätternätet... tyvärr något annat barn oxå ;)


Det finns väl något klyschigt ordspråk som säger i nöden prövas din vän... och, ja jag kan bara konstatera att det är sant :) Jag vet idag exakt vilka som finns där när man känner sig som en påse hundskit...

Oj, vad bittert detta låter... det är inte meningen utan tanken var att jag ville höja alla underbara människor som faktiskt finns runt omkring mig... som bara står ut med mig när jag är som jag är just nu :) NI ÄR UNDERBARA!!!

Och så till underbara Ruby...hehehe... Jag har tömkört henne idag för att se om jag kunde få igenom högersidan från marken istället för att tjafsa från ryggen... Ja, vad ska man säga :) Hon är ju en liten Ferarri och det var inte helt lätt. Det märks att hon är tömkörd förut men ändå idag blev nog kraven lite högre för jag vet ju vad hon kan från ryggen. Hon tyckte att det var lite jobbigt att jobba på kort töm men när hon väl fattat så går hon ju... Hon behöver några fler pass för att verkligen bli avslappnad men vi han ändå med mycket. Skritt, trav och galopp i vänster varv (det lätta varvet) och sen mycket jobb i trav med öppnor, liten volt inåtställd (kort och lång töm) och som avslutning skänkelvikning i högervarv... hehehe... hon var lite skeptisk till att gå undan för tömmen och studsade lite men sen efter ett par gånger så är hon som en dröm att jobba med...
Hon är lite som; Shiiiiit, jag förstååår inte, jorden går uuuunder.... och sen: Jasså, var det det du ville, varför sa du inte det med en gång, det här fixar jag :)

Ja, återigen... Hon kommer bli grym :)

Nu ska jag kittla Olivia på ryggen så hon somnar och sen är det natten för mig med :)

Allt och inget händer...

Ruby går från klarhet till klarhet :) Jag har börjat jobba med galoppombyten och från höger till vänster funkar det riktigt bra, har bett henne fyra gånger och fyra gånger har hon bytt... Vad som gör det så lätt för henne är att hon är mjuk och böjligt till vänster, med henne som är så känslig märks det ännu mer hur viktigt förabetet är :) Att hon kan ställa om kroppen och är mjuk i sidorna. Hon är inte lika mjuk att ställa till höger och protesterar lite mer när vi jobbar på mjukgörande rörelser där. Men hon är ung och vi har tid.
Det är bara att fortsätta att traggla och jag tror nog jag ska ta henne på töm några gånger och se om jag kan ta igenom henne där... Longerade henne en liten stund i tisdags med sadel på och jösses... Den hästen rör på sig :D Shiiiit, hela sadeln gungar med när hon joggar och samtidigt som hon flyter fram så använder hon varenda muskel i ryggen.... I lööööööööööööv henne.

Anledningen till att jag longerade henne var att Olivia skulle få rida lite... Hon har nämligen varit på ridläger i helgen och då träffade hon på världens snällaste lilla Shettis, Noak som hon själv kunde sitta och galoppera på... Coolt, hon som varit en lite fegis och inte visat något intresse för hästar så... det var verkligen häftigt att se hur hennes självförtroende höjdes. Vi får väl se var detta slutar... Jag tror inte hon kommer bli superintresserad av hästar såsom jag är men att ha lite koll kunna rida en häst vettigt är ju aldrig fel. Enligt mig hör det lite till allmänbildning att kunna det :)
Olivia på världens snällaste Noak!!! Hon skickade ett mms till pappa med: Jag önskar mig honom i födelsedagspresent :)

Planen för mig är att tävla två klasser den 21 augusti uppe på EWR, en pleasure och en reining... hehehe... det hade varit kul att få till galoppombytena tills dess...

Sen har vi börjat stoppa lite mer nu... eller ja det är ju fortfarande endast samlade stopp men jag känner att hon är på gång ner med rumpan ordentligt nu. Men vi jobbar på i trav och nu oxå i galopp... Jag säger det igen, hon kommer bli grym om ett par år...

Tills dess är det grunder, grunder och grunder som ska sättas och tränas :) Jippie... Nä, jag tycker det är grymt skoj, just för att hon har så lätt för sig och att det glimmar till och jag verkligen känner hur jäkla bra hon kommer bli.
Sist vi var hos Per var ju ett såntdär Hallelujha moment hela helgen... Som Per sa när jag vill fippla för mycket:
Jessica, sluta stör henne, hur många generationer tror du hon är avlad för att valla kor? Hahahaha!!!

Såååå sant :) Och det har jag tänkt på efter det, jag lär henne ingenting hon inte redan kan.... men jag kan hjälpa henne att mjukgöra och stärka rätt muskler för det jag ber henne om... så att hon kan göra det bättre och framförallt, att hon håller lääääänge!!! För jag vill ha henne fräsch så länge det bara går och hennes mamma och pappa är ju 19 och fortfarande still going strong :)
Inte så många kan skryta med det ;) Nåja, det ska jag inte älta om igen...

På jobbfronten är det istället totalt stiltje... suuuck, kanske kan jag inget annat vänta i semestertider men det ger onekligen en klump i magen. Jag hoppas dock att det lossnar nu i augusti, jag har sökt typ allt jag hittat som verkar intressant och förhoppningsvis får jag napp snart... Spännande och skrämmande, vart kommer jag hamna? Kommer vi kunna bo kvar här i Karlskrona eller måste vi flytta på oss?
Jag trivs ju löjligt bra här och har en vänskapskrets som jag ogärna vill lämna men den möjligheten kanske jag inte har. Nåja, jag har alltid tänkt att jag vill leva mitt liv med inställningen; tänk att jag vågade... Det samma gäller väl här... Är det meningen att jag ska bryta upp här så är det väl det... Fast i mitt hjärta är jag nog inte riktigt färdig här än :)

Ja, ja framtiden får visa vilket håll jag ska gå... en sak är säker dock... Hästeriet kommer jag INTE ge upp och Ruby och jag kommer "kicka ass" snart :)

Nu ska jag hoppa in i duschen och fixa lite innan jag och Olivia skall åka till Karlshamn och umgås med familjen Kullbergs ett tag :)

Ha en underbar dag därute.

PS... drömde mardröm att jag tappade min iPhone mitt i en rulltrappa och den låg och skavdes mot kanten.... Hualigen vilken pärs det var ;)