28 mars 2011

Underbara Tromtö...

Ruby spanar ut över havet...
Igår så var vi ute på en låååång härlig skrittur runt Tromtö naturreservat...
Vi hade en del spännande passager och jag förstår verkligen vilken fantastisk hästras Quartern är... lugn, tålig och fantastiskt säker på foten. På ett ställe kom vi till en lång passage som var 1,5 m bred med typ 14 eltrådar på varje sida, dessutom var det vid strandkanten och risk för sjöfåglar och skrämmande saker var överhängande :) Men det är som om hästarna känner på sig att nu är det inte läge att stöka runt... Utan de knatar på som om de inte gjort annat. Jojjo red iochförsig på sin arab Finezze men han är en av de där arabundantagen som bekräftar regeln ;) hehehehe... Ja, när det gäller hästar är jag rasist men till och med jag känner igen en bra häst när jag ser den, oavsett ras :)

Hursomhelst när vi kom ut på udden så strålade solen och det var helt vindstilla, tanken var att vi ju bara skulle skritta men när vi såg sandstranden breda ut sig var vi ju tvungna att ta en galopp... hehehe... ni som varit där vet ju att stranden är ca 15 m lång så det blev till att fatta galopp... tre steg och sen stopp :) Men det blev ändå en galopp på stranden :)

Givetvis måste det viftas på öronen :)

Jojjo, Finezze, Anneli och Lucky...

Hela gänget inklusive Rubans öron :)

Babes and boys :)

På väg hem så kom vi lite vilse och behövde korsa ett litet sumpområde, ett jättedike.... här fick Anneli väldans ont i knäna och behövde gå en sväng... ;) en bergskant och tillslut en kohage för att komma ut på vägen igen. Men såååååå härligt!!! Det kändes som om man var barn igen och bara red rakt ut i skogen på äventyr. Hästarna var precis lika lyckliga som vi... Kanske Lucky undantaget för han gillar verkligen inte att blöta ner hovarna...

Ruby fick iallafall chansen att doppa hovarna i östersjön och trots att hon var lite skeptisk först plaskade hon glatt en stund och tyckte det var väldans skoj att blöta ner så mycket hon kunde :)

För att vara helt ärlig skulle jag kunna tänka mig att bo härute på Tromtö... Tror ni man får byta in lägenheten mot herrgården där???

Ha en bra kväll därute :)