7 jan. 2012

Rubys flytt...

I tisdags bar det stora... eller ja för att bara ha en häst så var det mycket grejjor och jag har nog glömt en hel del ute i Tromtesunda :)

Iallafall i tisdags mitt i storm och ösregn, flyttade lilla Ruby in till Karlskronas stora ridanläggning... Om det är rätt beslut... ja det får framtiden visa. Hon har tagit det mesta med ro och verkar inte hur stressad som helst, men visst lite mer spänd och lite lös i magen tidvis är hon... I onsdags tog jag en liten ridtur i ett av ridhusen och hon känns precis lika fin som hon gjorde för en månad sen ;) Jag bara älskar Quartrarnas mentalitet och vilja att jobba. Visst tittade hon på elaggregatet som låg och tickade på ena kortsidan och visst så var det konstiga bommar uppe på sargen. Men med tanke på att detta måste vara hennes 4:e ridhus ever så sköter hon sig som en dröm :) Passet blev ca 15 minuter långt och som sagt det är ju bara miljöträning just nu :)

I torsdags fick hon bara vara och jag gav mig i kast med att börja skruva ihop en garderob... Inser att jag inte har plats för alla grejjor en liten ponny behöver;)

Sen är det några saker som jag undrar var jag lagt, mina svarsta splintboots, en lång rotviska och en liten blå huvudborste ;) förmodligen är de kvar i Tromtesunda...hehehe... och en fantastisk spray till vita ben som jag köpt av Mia. Tänkte åka ut till Tromtesunda på måndag och hälsa på... Vi är ju isolerade på KLRK men jag får duscha och byta kläder innan jag beger mig iväg...

Igår så var det dags för ännu en ridtur och denna gången vågade vi oss in i stora ridhuset. Ruby tittade runt lite men med bara tre andra hästar där så var det lugnt och vi kunde så småningom jobba på lite, till och med galoppa  litegrann :) I helgen är det hoppträningar och stora ridhuset är upptaget, men idag får jag se om jag inte helt enkelt ska skruva klart garderoben och få mina saker på plats...

Utanför ridhuset står en typ trähäst i naturlig storlek med blå man och svans och sadel och träns på... När Ruby fick syn på den första gången så höll hon på att storkna av rädsla/nyfikenhet... Vad sjutton är det där för något??? Öronen höll på att gå av framåt och hon trumpetade som en hel flock elefanter...hahahaha... efter ridturen fick hon gå fram och nosa och hon stod läääänge och undersökte denna konstiga tingest...
Smakade lite på manen och försökte blåsa i hästens näsborrar... Tillslut var hon nöjd och när vi började gå iväg så stannade hon, tittade först på mig och sen på trähästen... Precis som att... hallå!! Häng på nu då vi ska ju gå in :) Efter en liten stund suckade hon, fnös mot trähästen och följde efter mig :)

För er som är nyfikna på var vi numera håller till så är det här:  KLRK

En annan sak som Ruby fått lära sig är att dricka ur vattenkopp ;) Hon var Vääääldigt skeptisk till ljudet och att det helt plötsligt började spruta vatten på hennes näsa... Men nu har hon vant sig och dricker obehindrat. Hennes erfarenhetsbok fylls med rekordfart just nu och man ser på henne hur trött hon är i skallen på eftermiddagen. Just nu känns det som om detta räcker och jag är glad över att kunna ta det lugnt ridmässigt och att alla knappar sitter där de lämnades innan hennes vila. Visst hon är lite mindre mjuk och behöver jobba upp kondition men ändå. Allt finns där, där vi lämnade det och jämför man henne med för ett halvår sen så har det hänt så otroligt mycket i hennes utveckling att jag är glad över att hon fick en månads semester från all ridning.

Jag märker oxå stor skillnad på att stå på en stor anläggning ;) Först måste jag verkligen säga att alla har varit supertrevliga och jag känner mig väldigt välkommen. Men det är lite att vara katt bland hermelinerna, boots, sporrar, jeans, lockig ponny och resten av utrustningen ;) Jag har bara på dessa två gånger sett hur nyfikna folk är på hur jag rider och om jag ska bränna av en 25m slidestop.... hehehehe eller om jag överhuvudtaget har någon kontroll på min häst... Ruby är ju inte den minsta Quartern men hon ser verkligen pytteliten ut här med alla "jättehalvblod" :)
Igår fick jag då äntligen frågan som jag lite gått och väntat på... Hur kommer det sig att du började med Western, jag menar du var ju en riktig ryttare?...

Hahahahahaha.... Jag vet att frågan inte var illa menad och att det bara var nyfikenhet :) Jag höll mig ganska länge men tillslut kunde jag inte låta bli att säga att det ju givetvis är för att jag vill oxå gå omkring i boots och klingande sporrar och vara lika cool som Clint Eastwood ;) För enligt mig är han den coolaste av alla coola Cowboysare :)

Nä, skämt åsido, jag inser bara att inget har förändrats förutom jag, det finns fortfarande en otroligt dålig koll på vad Westernridning egentligen är och hur den utövas seriöst. Det finns en bild av att man köper häst, gärna fläckig, sadel, stångbett, boots, sporrar och sen skenar man iväg över stock och sten :)
Om man inte viftar lite med rep först ;)

Jag ser det lite som en utmaning att fortsätta rida på mitt sätt och att lösa problem på mitt sätt, med det bästa från alla världar jag bara kan. Jag kommer inte på något sätt världsförändra synen på westernridning men det är heller inte min ambition. Jag vill bara göra det jag älskar mest i hela världen och det är att få rida och utbilda världens bästa Ruby :) Om det sen är på en plats som domineras av dressyr och hopp folk så kvittar det, jag är ute efter anläggningen och att Ruby ska ha en bra tillvaro som häst. Kan jag ge henne det så är allt annat bara möjligheter.

Bland annat har jag fått tips om världens bästa borstar... Till ben man och svans... tydligen ska de vara outstanding till fällningen oxå... Men jag är helt såld på dessa... trepack 159:- på Granngården, värt varenda öre!!! Och då har ju Ruban tre vita ben som  hon gör allt för att kamouflera :)


Sen är det ju liiite coolt att knata omkring i jeans, boots och klingande sporrar bland dressyr/hopp folket... hehehehe ;)

Jag har dessutom anmält oss till en cavaletti träning... alltså ta sig över en himla massa bommar på marken :) Kanske kan hon bli en framtida Trailhäst... eller vad tror ni??? Nääääää... kossor är mycket roligare men som träning och gymnastik är detta superbra...

Nu ska jag packa en lite matsäck och sen är det bussen ut till stallet och en dag med bästaste Ruby som sällskap...

Ha en underbar dag därute, det ska jag :)