17 jan. 2013

Ännu ett år...

För ett år sen när jag stod och jobbade på gymnasiemässan i Karlskrona kunde jag aldrig föreställt mig att jag idag skulle sitta här, i vårt egna gula hus, i norrland se ut över en frusen bottenvik, ha en  sprakande brasa i kaminen och dricka kaffet av de sista bönorna från Starbucks, Seattle :)
Jag hade aldrig kunnat gissa att jag skulle slira 100 mil norrut den 21 december med två katter, en hamster, en dotter och ponnyn i ett överlastat släp :) Men det gjorde jag och jag klarade det...
Tyvärr innebar detta även att lämna alla vänner rent fysiskt låååångt borta...
Hade ingen aning om att jag skulle få möjlighet att åka bräda varje helg eller att jag skulle äga en yxa igen ;)
Jag hade inte för mitt liv kunna drömma om att jag, mamma, Olivia och Ajje skulle bli delägare i Sara Algotssons nya häst... Wihooooo, kommer jag skrika när de vinner guld i Rio :)
Eller att jag och Mia skulle få möjligheten att sprida en hel massa Western på Karlskronas mesta "piff och puff" klubb ;) Nä, skämt åsido, det var grymt skoj att få se alla leenden och glada hästar på KLRK under våra western"lektioner", tack till Tina, Jenny, Christina, Sandra och alla andra som vågade släppa lös oss i ridskolan :)
Trodde aldrig att jag skulle klippa mig kort och att jag passar i det ;) Fast givetvis tycker Ajje att jag ska spara ut det igen... hehehehe...

Jag kunde aldrig föreställt mig att vi varit på väg till USA, Argentina, Holland men att vi skulle flytta hit, till Alnö. Att jag faktiskt tycker det är OK med -14 grader när det är sol och vindstilla, att jag skulle få sovmorgon idag och bara ta det lugnt.
Inte heller hade jag kunnat drömma om att vår familj skulle utökas med en kattdam... eller dam vete fasen, hon är mer en riktig finsk SISUkatt, eller att vi skulle spendera två veckor i USA, en i Seattle och en i Texas ;) Dock hade väl ingen kunnat gissa att det skulle vara den regnigaste Texasveckan på 20 år, väldigt uppskattat av Texasvorna, mindre uppskattat av mig men shit the same, det var häftigt.

Jag har lärt mig massor iår, ex det är som att köra i ett bilspel att köra bil i Texas, man får inte ha en iPad i Olivias ryggsäck genom säkerhetskontrollen på Heatrow... jag tycker det är otäckt att köra över broar som går över vatten... därför bor vi på en ö nu, kallas terepati, Beringer Rosé är världens godaste Rosé och ska avnjutas i goda vänners sällskap, eller hur Mia? Det går att gifta sig i cowboyboots och klänning, det är till och med riktigt snyggt ;) Mia är grym på att passa ut sadlar, enklaste sättet att tvätta sotiga kaminsglas är helt enkelt med blött tidningspapper och aska... Magiskt...
Snö som rasar ner från taket låter mer än man kan tro ;)
Jag har underbara vänner som alltid ställer upp, med allt från att lyssna på en i telefon, diskuterar TR i stallet, till att erbjuda boende eller jobb, TACK alla ni!!!
Jag har insett att Olivia är en riktig naturbegåvning när det gäller att rida men om hon vill fortsätta eller inte är upp till henne ;) Hon ska inte behöva uppfylla mina drömmar...

En sak jag faktiskt anade då, där på gymnasiemässan var att jag skulle byta jobb igen, vi visste mer eller mindre att JB inte fått tillräckligt med intagna och att utbildningarna skulle läggas ner. Den här gången var det ju ingen som satte en kniv i ryggen på en, en timme innan skolavslutning... Så det var helt ok. Men vad jag inte hade kunnat gissa var alla de underbara människor som jag skulle möta på den nya arbetsplatsen, som verkligen har varit en ynnest att få lära känna och att jag skulle lämna dem den 20:e december... men, men mitt liv hade ju som sagt andra planer.
Husis med pool utanför... och kvällsol

Det var dock en hel massa saker som jag "visste" där den 17:e jan 2012... hehehe... så fel man kan ha :) Min och Rubys tävlingskalender var klar och alla tävlingar spikade... Det sket sig ju ganska kapitalt med ett undantag, ett blött Chappen och där visade hon vilken potential hon har... Vi hade en helt fantastisk vecka där med goda vänner, Beringer och strålande humör :) Men Ruby och jag har istället för tävlingar fått massor med kotid och mycket bra coachning så med facit i hand var det nog bättre...

MalinsPictures.se
Jag visste att Ajje skulle jobba på Nokia... nope, fel igen och maken till att vara åtskilda har jag inte varit med om 2 1/2 månad i USA och sen från den 27 aug till den 23 dec. På denna tid träffades vi en gång i USA och tre gånger på hösten i Sverige. Det har varit sjukt jobbigt att vara så mycket ifrån varandra och framförallt för Olivia, sista gången som Ajje åkte ifrån oss var när flyttlasset gick, då bara brast det för henne och hon störtgrät... Kan säga att det gjorde ont i hjärtat då men nu är vi en familj igen och det känns underbart.
Jag "visste" att vi skulle köpa hus men trodde det skulle bli i Karlskrona ;)
Jag "visste" att jag skulle få frukost på sängen idag och det fick jag.

Hur som helst det finns massor med andra små detaljer i livet som man inte har en aning om eller tror sig "veta" och tur är väl det för annars hade man inte vågat gasa och ge sig iväg utan levt i någon liten bubbla.

Om jag blivit klokare på det här året... JA, det har jag... och återigen inser jag hur mycket kvar det finns att lära och upptäcka i livet och det är spännande. Som att det går att åka spark till stallet.

Jag har inte lagt en fast tävlingsplan iår eller planerat upp varje helg fram till jul ;) Just nu så njuter jag av min sovmornar och lediga dagar... Även om jag jobbar stenhårt på jobbsökarfronten, det kommer och som min kloka mamma sa; passa på att njuta och ta det lugnt nu för strax är ditt liv tillbaka i 200knyck igen med alla måsten...
Jag har inte sovit så bra som jag gör nu på väldigt länge och känt mig så utvilad och lugn... Helt otroligt för att vara mig.



2012 sades vara ett år av förändringar, för oss och för mig har det verkligen varit det, hösten har varit sjukt tuff men som Gunde brukar säga: Det omöjliga tar bara lite längre tid...
Kan bara hålla med om det och just nu känns det som om vi faktiskt uppnått det omöjliga för 2012.

Så då är ju bara ett nytt jobb och bara en tävlingssäsong 70 mil söderut som en piss i Mississippi... eller?

Nu ska jag fortsätta njuta av min dag och jag önskar alla er därute en fantastisk dag, gör något extra idag, ta en stund och tänk på allt bra ni har och till detta ett glas gott vin eller två :) Det ska jag!!!