28 sep. 2010

Fantastiska Ruby...

Ja, jag bara mååååste få skryta lite om denna fantastiska lilla häst. Idag red jag henne för andra gången på två veckor. Ett litet, kort och inte alls intensivt pass. Mest bara för att börja hitta lite knappar och för att se hur hon reagerar på bettet... Var lite orolig då hon ju har lite problem med sina tänder. Men hon kändes bara fin, lite stelare till höger vilket inte är så konstigt med tanke på att tanden vi drog ut satt i vänster överkäke. Jag kräver som sagt i stort sett ingenting förutom lite gå undan för tryck, stanna, gå fram osv... Hon svarar super på skänkeln och stoppen bara finns där.
Hon söker sig framåt nedåt i formen och lyfter då upp sin rygg. I traven kunde jag känna hur hennes jog kommer vara :) Mjuuuuuuk!!! I löööv :) Som sista punkt testade jag lite spin, typ tre steg åt höger och likadant åt vänster. Hon fattar och jobbar bra, som Les Vogt säger, det är ju mödan att försöka göra rätt som ska belönas. Sagt och gjort jag var helt nöjd med hennes försök att utföra rörelsen korrekt och vi stod och tog en liten paus...
Sen tog jag fram handen och smackade lite... tygeln kom åt vänstersidan av halsen och istället för att, som jag trodde hon skulle, gå framåt, sänkte hon huvudet och började spinna åt höger!!! Helt långa tyglar och bara böjer sig rätt och trampar på :) Wiiiiiiiii... efter några steg stoppar jag henne och funderar... shit, det där var bara en tillfällighet... men jag måste ju... så jag lägger till tygeln, ytterst lite på högersidan, typ den var helt utsläppt så den bara nuddade... ett smack...och hon spinner vänster!!!! Wiiii.... med huvudet nästan i backen men formad rätt och med vikten helt rätt. Jag smackar lugnt och i takt med hennes rörelse... hon bara fortsätter taktfast i samma fina form :)
Tjohooooo vilken jäkla häst!!! Det var ju bara att sitta av klappa om henne ordentligt, lossa sadelgjorden och ge henne en lång härlig ryktning som belöning. Hon stod helt stilla när jag ryktade och hon bara såg helt nöjd ut... Hon vet hur duktig hon varit och att hon gjort något extra.

Jag är så himla glad att jag fått chansen att köpa henne. Hon kommer bli en riktigt grym häst :) Nu gäller det bara för mig att förvalta denna lilla rubin :) Hon har så lätt för sig och vill så gärna göra rätt, det är en fröjd att rida henne för hon är verkligen smidig som en katt. Det ska bli grymt spännande att se hur mycket hon/vi kommer utvecklas i vinter :)

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig :) Jag börjar gå in i den där hemska hösttröttheten :)
Ha en underbar kväll därute...
Over and out.