16 apr. 2012

VABsurfar runt och funderar lite...

När man Vabar har man helt plötsligt tid att bara surfa runt lite mer än vanligt...
Och under en tid har jag funderat över några fenomen... hehehe...

1: hopp/dressyrluvan... Alltså, vad har hänt? Kan inte hästar numera ridas utan mössa? Vad gör den för nytta? Jag fattar ingenting... eller ja, jag kan förstå att man vid extremt varma dagar när det är mycket flugor och skit ute vill ha den för att skydda öronen... men i övrigt? Själv tycker jag det verkar som ytterligare en onödig grej som dessutom verkar vara största prioritet att matcha med schabrak och annat... Jag älskar ju matchande saker och bling men här har är nog min gräns nådd... Mössor på hästarna... hehehe... Någon som har koll får hemskt gärna förklara detta fenomen för mig :)

2: att klippa sin häst under vårfällningen... När jag höll på att klippa mina hästar fick jag lära mig att det nästan var dödsstraff på att klippa sin häst när den börjat fälla för våren... men nu verkar det vara kutym att göra just detta... I min värld förstör man pälssättningen inför sommaren och dessutom förstör man pälskvalitén... Men, även här kanske det finns någon vänlig själ som kan förklara dessa nymodigheter och om det kommit fram ny forskning inom detta ;)



3: Per-Ola Nyström... jag har väl lite sett honom som en pajas men har under den senaste tiden läst hans egen blogg och jag måste erkänna att han har enormt många väldigt vettiga synpunkter :) Hans träningsfilosofi är helt underbar och hans språk får mig att skratta tills tårarna rinner... KLOCKRENT :) Jag gillar hans sätt att se på träning och att det är grunder, grunder och åter grunder tills man spyr som bygger en riktigt bra häst och ridning... Det finns inga genvägar som skarpare bett, tuffa metoder och stjälpredskap (gramantyglar och andra djävulens påfund) utan det är grunddressyr och nötning av detta som ger resultat... och... hör och häpna... det tar tid :)  Länkar till ett inlägg som jag nästan fick ett Hallelujha moment av :)

4: SRCHA... hehehe... gräver nog min egen grav här och riskerar att bli hatad för alltid...men va fan håller ni på med? Förra året trots påbackningar vid flera tillfällen fick jag inget medlemsbevis... behövs för tävling... fick heller inte någon förklaring eller ursäkt... I år var jag skeptisk till att lösa medlemsskap men insåg att det var ett par tävlingar som krävde detta och i januari betalade jag in... 250:- Vad har hänt? Inte ett skit... i mars skrev jag på deras FB sida och frågade så snällt om medlemskortet var på väg... Ja, visst när den nya kassören fått tag på alla papper och så... Nu har det gått ytterligare en månad och det har inte hänt ett enda jäkla skit... ingen uppdatering, ingen info om hur det går och inte ett spår av medlemskortet... SÅÅÅÅ JÄVLA DÅLIGT!!!
Visst det är lätt för mig att sitta bakom en dator och gnälla... varför ställer jag inte upp mer för klubben och hjälper till? Med tanke på hur man blir bemött så... Nej tack... Jag tänker nog fortsätta att sitta här och gnälla och istället erbjuda min energi och hjälp till någon annan klubb, hoppas på att det i framtiden kommer finnas mer AQHA klasser eller till och med SQHA cowhorse klasser... Trist men så ser det ut.

5: Insåg igår att Hockey SM avgörs i bäst av 7!!! Matcher... Hahahahahaha!!! Det är ju för fasen värre än Melodifestivalen :) eller ja, kanske är skoj för dem som gillar hockey... Jag som snubblade in på den fjärde matchen kan alltså helt enkelt vara med till den avgörande slutstriden med tre hela matcher till...
Nu undrar jag bara om det finns nummer som man kan rösta på min favorit :) Det var riktigt mycket gruff och bråk så jag som oinsatt tyckte det var väldans skoj... hehehe

Nope nu har jag inte tid att sitta här, hittade en hjortstek i frysen och tänker göra en mumsig viltgryta... får passa på att långkoka när man har tid :)

Ha en underbar dag därute... här är det feber och förkylning som gäller...

Olivias skridskoavslutning...

För ett tag sen hade Olivia sin avslutning i skridskoskolan ;) Jag fotade lite och detta är mer för alla släktingar som inte hade möjlighet att vara med :) Men givetvis är det fritt fram för alla att kolla... Jag tycker de är enormt söta de små på isen...



Enjoy...

Nu ska jag ta hand om en väldigt snorig och förkyld Olivia... Tror nog det blir en film...