17 feb. 2011

Tänkvärt...

Jag kan ju vara ganska skarp i min kritik mot hästsverige... Många gånger utgår jag ifrån mitt eget perspektiv som hobbyryttare med tävlingsambitioner...eller ja för att vara helt ärlig så utgår jag alltid från mitt eget perspektiv :)


Idag läste jag på en blogg något som fick mig att fundera på detta lite grann... från ett tränarperspektiv :)
Världen består ju tydligen av dem oxå...hehehe... nej men det var intressant att vända på det.

Likaväl som det finns en uppsjö av tränare, bra som dåliga så finns det en ännu större uppsjö av elever till dessa... även här bra och dåliga :)

Bloggaren som skrivit om detta är Tommy Arvidsson, en erkänd tränare inom hästsverige med huvuinriktning Western... Han funderade på dessa olika typer av hästfolk... såsom jag själv :)
Slutsatsen han kom fram till var:

Det finns några olika typer av hästfolk, det finns flera med dessa tog han upp:

De som spenderar massor med pengar på omkring saker, typ bilar, släp, sadlar och annat lull lull men, rider på en skithäst...

De som alltid köper fel typ av häst, alltså en häst som är för skarp för dem...

De som får häst efter häst utdömd av den ena anledningen efter den andra...

Jag kan inte annat än hålla med Tommy över dessa tankar och att det är vanligare än man kanske tror...
Sen funderade jag lite till och jag förstår helt enkelt bättre nu varför det finns så många nya tränare och elittränare... För dessa skiter fullständigt i om personen de skall undervisa har något innanför pannbenet eller inte.
Det enda som räknas är att de tjänar pengar på dem... Å andra sidan så blir jag lite mörkrädd över hur många som håller på så här... Jag känner till flera personer som placerar sig i dessa tre kategorier och dessutom finns det en ganska stor kategori till:

Jag byter tränare 8 gånger per år för det var den förra tränarens fel att det gick dåligt...

Men, den mest intressanta tanken som Tommy med hjälp av (enligt bloggen) öl och en kompis kom fram till var att varför människor gör så här; jo för att ha något att skylla på när det går dåligt...

Jag tror faktiskt att grabbarna slog huvudet på spiken här :) För visst funkar vi så... ooooh jag hade gjort mycket bättre ifrån mig om jag bara... eller om han bara... eller om solen bara... osv :)

Och helt klart är att om man inte kan vinna så kan man iallafall vara snyggast på tävlingen...eller?

Ja, ja jag har iallafall fått lite nya ögon och kommer genast att kolla runt och kategorisera hästmänniskor i mina nya bortförklaringsfack :) hehehe... blir svårt att inte hamna där själv :)
Eller nej såklart inte jag måste ju vara en tränares dröm för jag både vill lära mig och kan erkänna mina brister...hahahaha... det är ju så lätt när man inte har några :)

Här är länken till Tommys inlägg :) http://blogg.tommyarvidsson.se/#comments1644


Jag delar med mig av ridtiderna i helgen och alla är varmt välkomna att titta :) Men klä er varmt för det är isande kallt på en ridhusläktare :)

Det är jag som är Ruby :)

Ha det gott därute i natten :)