29 mars 2016

Äntligen med transport igen...

I torsdags var det levernas på den :) Fin fin, påskpresent tycker jag...
Min nya fina Böckmann!!! Fick ju lite hastigt och lustigt sålt mitt "gamla" släp för några veckor sen. Har tänkt ett tag att sälja men inte haft så bråttom, behövde ju mer lastvikt när det ska åka två ponnysar i det. Men det var rätt att inte stressa, till sist så blev det en bra affär både för mig och köpare, jag har ju pedantskött det. Sen var det bara lyxproblemet att bestämma vad som skulle inhandlas.
Att det skulle bli ett Böckman var självskrivet, har varit grym
t nöjd med min Duo Esprit, den har legat bra efter bilen, otroligt rymlig och ljus och hästarna har alltid bara knatat rakt in och stått snällt i den.
Men valet stod mellan en likadan eller snäppa upp ett steg och satsa på en Duo Westernvagn. Böckman har nämligen specialanpassat en riktigt prisvärd vagn med en integrerad sadelkammare där två westernsadlar får plats... Ska erkänna att jag inte än har lastat i två sadlar men är helt övertygad om att det inte är något problem. Så som ni förstår blev det ju westernvagnen, jag blev mycket positivt överraskad av många smådetaljer som känns kvalité, mer rejäl än jag trott och gedigen byggd. Snygga detaljer och smarta lösningar på bl a bommarnas fästen. Ska jag envisas med att hitta något negativt så förstår jag inte konceptet med gjutna krubbor i taket på sadelkammaren... Helt onödiga och stjäl lite plats inne i kammaren med... men det är väl det enda :)
  
Jag var lite orolig att sadelkammaren skulle stjäla för mycket utrymme inne i hästarnas del men det är bättre utrymme än jag trodde, känns som att denna transport är lite bredare och lite högre än den förra. Den stjäl en del utrymme men jag har ändå alltid ett hösegel där så det är marginellt med vad man kan stuva in för grejjor där ändå. Det som annars har stått på golvet framför hästarna får ju plats inne i sadelkammaren nu, ryktväska, vattenhink och annat smått och gott. Dessutom utan att bli nerskräpat av hö.


Har man krånliga hästar som inte står still kanske den här varianten inte är att föredra då den vänstra sidan har sadelkammaren framför bommen och en kreativ häst förmodligen kommer hitta på sätt att sparka på väggen, men om man har snälla hästar som står still känns det inte som ett problem.


Jag är grymt nöjd med köpet och ponnysarna kommer åka 1:a klassigt. Den var oxå riktigt snygg i antracit svart och svart tak... trodde taket skulle vara grått men, men... tror inte den blir mycket varmare än om taket varit grått. Det är ju lätt att få bra ventilation med rullgardinen i bak... som jag för övrigt verkligen föredrar framför lucka :)


Hade tur med leveranstiden då den var bara 4 veckor så nu är vi rustade för säsong 2016 :)


Ha en underbar dag därute! Det har jag, äntligen har snön börjat smälta och man kan ana vår i luften!!!