19 apr. 2012

Pappa Colonel...

Japp äntligen har jag fått tummen ur och fixat det sista med senaste videon av Rubys pappa Colonels Fella :)

Helt underbar gentleman som är född 1992 och still going strong!!! Ja, givetvis är Per oxå en gentleman ;)



Ha det gott :)

Betraktelser av fler klassiska fenomen... ;)

Tänk, det är verkligen så himla roligt att få reflektera över hur annorlunda saker och ting blivit på de år som jag varit borta från hoppningen ;)

Det finns saker som har blivit snyggare och bättre men även saker som gör mig lite ledsen och som jag inte kan förstå... Så here we go again ;)

1: Ridstövlarna... Det har kommit en uppsjö av olika modeller och det finns numera flera olika färger oxå... Skoj tycker jag som själv hade congacsfärgade stövlar ;) En del modeller ser ut som värsta rymdstövlarna men de som jag spontant känner att jag nästan måste ha är de som är i krokomönster... Ååååååh så snygga ;)


















 De vita är ju bara nästan ett stort NEEEED to HAVE ;)
 Totalt opraktiska men guuuud så snygga <3

2: Den (nästan) obligatoriska fårskinnspadden... Japp, superbra och det hade jag oxå men jag undrar varför i stort sett alla har den mellan schabraket och sadeln??? Jag hade min pad närmast hästen där den gör mest nytta... Visst man får tvätta den ofta men det är väl lite det som är meningen med fårskinn, att det ska ligga närmast hästryggen för avlastning och transportera fukt och värme? Är det så viktigt att den är fluffig och vit så man förkastar det den var ämnad för?

Den ska väl ligga närmast ryggen?














Tänk att något så rätt kan bli så fel...


3: Kärringtyglar... Tyvärr tycker jag mig se en trend där många fler idag rider med h(st)jälptyglar typ graman, tideman, drawreins, german martingale och allt vad de heter... Varför? Detta är inte bara ett fenomen inom den klassiska biten utan även inom western... Jag kan möjligtvis köpa användningen om man har en häst som är galen och reser sig och bockar... ett tag men sen får man ju kolla upp så den inte har ont eller ta hjälp... Återigen, är man så duktig så man kan rida med hjälptyglar då kan man rida utan... Det enda som de gör är att tvinga hästen ner med huvudet och du får aldrig en riktigt ärlig eftergift... Men det är väl som politikerna gör, kan man fuska utan att bli påkommen så har man inte fuskat :P Men det gör mig ledsen över att detta skit förespråkas av både ryttare och tränare... Lär er rida istället för fasen...














Ser ju verkligen ut som om detta skit hjälper till att få en mjuk och lyhörd häst... eller... för att ingen ska missförstå mig... NEJ det gör det inte!!! Detta är ett jävla skit och i mitt tycke faktiskt djurmisshandel... Åååååh nu gick det nästan en sprint igen... Och nosgrimmor ska vi inte ens gå in på...
Nä vi går vidare till något mycket roligare :)


4: Kavajer och Frackar... även här har det hänt mycket med designen och jag kan bara applådera och jubla. Äntligen är de snygga och sitter väl och alla ser inte likadana ut!!!













 Riktigt skoj att kunna designa sin egen kavaj :)


5: BLING... hehehe... Ja vad kan jag säga förutom... I LÖÖÖÖÖÖÖÖV!!! Mer bling till folket, på träns, grimmor, sadlar, schabrak, kavajer, stövlar, hjälmar, hattar, pads och chaps... Indeeeeed we need more bling :) Hehehe... det finns nog en liten country/schlager nerd inne i mig som älskar glitter och glamour ;)


Denna får jag nog inhandla när min hjälm har gjort sitt :)





























Just detta pannband är tillverkat av sadelmakaren Mia Sunnman, hon är grymt duktig och min tävlingsmapp är från henne... Givetvis i Kroko :)

6: Havrepappa... Tack för att du finns... Jag skrattar åt inläggen så tårarna rinner och många gånger är det som att läsa om sig själv :) Helt underbart skrivet med glimten i ögat och otrolig träffsäkerhet... även om han skriver om klassiskt... Det finns massor med likheter i western oxå ;)
Jag menar hur kan man inte älska någon som hoppar högre, längre och snabbare än Lasse Anrell... Vem fan nu det är?

Ha en underbar dag!!!