12 juni 2015

Don Juan eller farbror Bosse...

Och så berättade Farbror Bosse att han är piggare än vad jag trott, han har förvandlats från en sävlig vit muminponny till LorrysnuskfarbrorBosse med Don Juan drag...
Kommer ni ihåg farbror Bosse?

Som vanligt ställde FjårtisRuby upp och gick från Bitchdelux extra allt till en trånande fjårtis i för kort kjol, tuggandes hubba bubba..
Jag kommer osökt att tänka på Lorrys Farbror Bosse.... hehehehe...

Dock verkade det mesta gått över på kvällen och han kom ihåg att juvelerna är borta sen många år, men vi får helt enkelt hålla koll och kan han inte hålla sina tassar i styr så delar vi av hagen... Det går en hingst i grannhagen och jag tror nog att allas hormoner hoppar hit och dit för tillfället...

Hur som  helst så tänker jag såhär, orkar man flirta med brudar så är det dags att öka träningsmängden lite så han får använda sin energi där istället.
Jag tog med mig Olivia och efter ännu en lyckad sadling med hink och godis... dock verkar tyvärr krubbitandet komma tillbaka när han har spannen framför sig men det får man väl ta.
Hur som, ut i skogen och ännu en vända i klätterbacken... Den här gången dog Bosse bara 1 1/2 gång :)
Klätterbacken på Alnö.
Jag bor ju på en ö och just den här klätterbacken börjar vid havsnivå och höjer sig rejält, kan inte exakt höjd men ca 90 m i stigning på ca 500 m sträcka... Jag vet interiktigt hur man räknar ut stigning men skulle gissa på ca 18% lutning, det är rejält brant på sina ställen och ibland finns det naturliga trappsteg.

Det är lite skoj att jämföra med Rubs som är i full gång, hon blir inte ens svettig att att knata uppför här, är helt övertygad om att all hoppning gett henne enorm styrka och uthållighet :)
Och då Bosse som inte riktigt får med sig alla benen ;) Men det är sjukt bra träning !!! Om allt går vägen får jag väl helt enkelt introducera hinder och hoppträning för honom senare i höst... hahahaha... erkänner att jag kommer ha både väst och hjälp när detta kommer ske för jag är lite orolig över att han ska trassla in sig i bommarna ;)

Det blev en härlig runda och tillbaka i hagen tjöt Bosse en gång, jag chasade iväg dem och sen gick de och betade istället.
Imorse såg det ut som han gett upp sina Don Juan-planer och alla tre gick lugnt och betade. Nu åker Olivia ner till blekinge ett tag och faktum är att jag tror att Ajje är lite aspirant på att åka häst runt om på Alnö några gånger ;)
Här är några bilder från turen :)

Innan branterna :) Bosse hänger med...

Oooops nu börjar det bli jobbigt...

Andningspaus på halva stigningen...
Uppe och kan njuta av utsikten!!!

Ha en underbar dag därute!!! Det ska jag!