3 okt. 2012

Positiv förstärkning is da shit...

Igår gick jag ut till hagen och klickade lite för spansk skritt. Ruby var helt på och vi kom så långt att båda frambenen har höga knälyft men inte riktigt alla... Mitt i klickandet så kommer det en hare utrusande från buskaget rakt genom hagen med en stor schäfer efter... Ruban är ju väldigt flyktbenägen så hon studsade iväg i hundraåttio.

Meeeeen... istället för att fara runt så kom hon efter en repa runt hagen tillbaka till mig och fortsatte bjuda på benlyft!!!
Schäfern for ytterligare några gånger till fram och tillbaka in i buskaget för att nosa rätt på haren som tack och lov var långt borta... Hundägarna... ja de har nog lite att träna på med sin hund ;) Kanske ska intruducera klickern för dem...
Ruby, hon höjde på huvudet, snarkade lite men stannade ändå hellre kvar hos mig och även om det var något oroligt så fortsatte hon att bjuda på knälyft!!! Och jag klickade!!!

Från att ha en häst som för knappt två veckor sen inte ville ta belöning efter 4 klick och var helt övertygad om att klickern skulle äta upp henne till nu en häst som i en flyktsituation väljer att komma tillbaka och fortsätta jobba... HELT otroligt och jag önskade jag hade filmat detta! För mig är det återigen ett fantastiskt bevis på hur effektiv positiv förstärkning är...

Till alla er som inte riktigt har fått till det... Ge inte upp, det är värt allt :)

Ha en bra dag därute... Det ska jag :)