12 mars 2012

Summa summarum ridhelg...

JAAAAAAA!!! Våren har äntligen gjort sitt intåg!!!

Idag var det så otroligt skönt och upp mot 15 grader i skuggan..."Tyvärr" satt jag "inlåst" på jobbet hela dagen ;)
Helgen har mellan storstädning av lägenheten och det sista fixet av vår "enorma" renovering inneburit ridning... dock inte ute på Tromtö eller något av de fantastiska naturreservat som finns inom 15 minuters körning här kring Karlskrona utan ett pass i ridhuset och ett på den stora utebanan.

I lördags när jag äntligen kom ut till stallet var solen borta och det var molnigt och kallt, då bestämde jag att det var en ridhusdag :) Vi var bara fem hästar där så det var gott om plats att rumla runt som jag själv ville. Ruby känns bara så fin och för varje dag så musklar hon på sig lite till... Nu så byter hon galopp lite som hon själv vill... hehehehe... Men det var tempoväxlingar som var på tapeten i lördags...
Känns rätt gött att kunna ösa ner för en 80 meters långsida och sen bara sjunka ihop lite i sadeln och känna hur hon sätter under sig och kommer tillbaka... I löööööööv!!! Borta var den lilla störningen som var i höger bakben och hon har börjat spinna med lite tryck nu :)

Igår söndag så tiggde jag till mig... nä, stal lite tid på eftermiddagen och gjorde mitt första besök på utebanan på klubben :) Stooor och härlig och fullt med små söta ponnies som hoppade ;) Passade mig och Ruban perfekt... min tanke var att jobba "flytta rumpan" hehehe... men Ruban tyckte det var så jobbigt att hon började "fatta kort galopp" jobbet istället... Vet inte vad som blev jobbigast för henne, att hålla den kort, kort, korta galoppen eller att flytta rumpan... Hur som helst så fick jag fattningarna och samligen helt gratis och det var bara att lägga till ännu en liten detalj som blev bättre :)
Men jobbigt var det och svettig blev både hon och jag... Det bästa är ju att då få ställa sig i en fin spolspilta med varmvatten och duscha bort all svett... sen få ett mysigt täcke på sig och massa med mat :)
Hon såg onekligen nöjd ut där hon stod och tuggade...

Jag har lekt lite mer i PicJoke och här till höger har ni Ruban i profil. Skiljer nog ganska exakt 4 år mellan bilderna :) Men lite häftigt att se hur mycket hennes huvud har förändrats och är sig likt...

Ha en underbar kväll därute!!!