30 juni 2015

Fiina ponnys...

Häromdagen red vi till banan igen men den här gången fick faktiskt Olivia rida Bosse och jag fick rida fiiiina Rubs :)
Olivias reaktion på Bosses jog var: Mamma! hans jog är helt underbar en sån jog har jag aldrig fått till förut!!! Visst hon ser ju ut som en liten loppa på den stora vita muminponnyn men de verkade hitta varandra och hon red honom i alla gångarter. Det känns bra att hon är så tuff som hon är samtidigt som hon är så himla balanserad som hon är. Det är ju en riktig ynnest för henne om allt funkar att få rida en sådan läromästare. Jag har lite planer för dem som ekipage men det dröjer kanske lite till innan jag vill avslöja mer ;) Sen är det ju den där gigantiska muminmagen som måste tränas bort...
 Bosse känns även för varje dag lite starkare och lite mjukare och de små grejer som jag oroat mig för i hans rörelsemönster försvinner mer och mer.

Rubs var som vanligt turboladdad och reagerar på minsta vink... ibland även när de inte finns något kommando. Hehehe... hon förutsätter lite ;) Nåja, det kommer väl så småningom... Fin är hon iallafall!!!

Han har humor Herr Bosse :) :) :)
Igår var det Bosses tur igen och åter upp till banan och banne mig... Det händer saker med herren :)
Efter en hel del lösgörande arbete så fanns det lite bärighet i galoppen. Bytena sitter bättre och spinnen är faktiskt riktigt bra! Han fortsätter att balansera upp sig bättre och bättre och det är så himla häftigt att känna en stor förbättring från dag till dag. Även om magen är gigantisk så har han börjat sätta muskler igen och fylla ut. Vi kör på ett par dagar till med lite mer och tuffare träning sen ska han få några dagars vila. Tror den  här sommaren faktiskt rent planeringsmässigt kommer passa honom bra. Om jag ser till att nyttja tiden på bästa sätt.

Ha en underbar dag därute... det har jag :)