7 jan. 2013

En underbar present...

Ilördags fick jag och Olivia varsin riktigt rolig och oväntad present av Ajje... Vi fick varsin komplett alpinutrustning :)

Olivia fick skidor, bindningar, pjäxor och hjälm och jag fick snowboard, bidningar och boots :) Ajje uppdaterade sin utrustning med samma paket som mig, hjälmar hade vi sen innan. Måste ge Galären cred för att jag numera alltid använder hjälm när jag åker utför, inte bara är det säkert de är varma och sköna oxå plus att de håller skidglasögonen på plats...

Givetvis var Olivias skidor råååååsa ;) och igår var vi ju tvugna att testa åka. Vi åkte till en av de fyra närliggande backarna här i Sundsvall, sidsjöbacken. För Olivias del var det ju debut på skidor och efter fyra "åk" i pulkabacken var det dags för den riktiga backen. Tack och lov fanns det en snäll man som stöttade henne upp i liften för premiäråket. Jag och Ajje åker ju snowboard så vi tyckte att första gången kunde hon få åka med någon på skidor.

Sen var det bara att kasta sig utför stupet :)
Det är helt otroligt hur snabbt en sån där liten lär sig, första åket ramlade hon ett par gånger, en gång satte hon sig på rumpan och for iväg nerför backen i full fart... Jag kan helt ärligt säga att det såg läskigt ut och jag skrek åt henne att kasta sig på sidan istället, sen vågade jag inte titta... Men tredje åket i backen så åkte hon nerför helt utan att ramla eller inte ha koll... Cooolt ;)
Vi köpte bara ett tvåtimmars liftkort för vi visste inte hur länge Olivia skulle orka men hon vart rätt besviken när tiden var ute... Det kändes som om det bara gått 10 minuter sa hon ;)
Men nu är hon anmäld till skidskolan och det är fem gånger, vi vet bara inte riktigt när den börjar men i annat fall så kommer vi testa en annan backe till helgen om vädret tillåter. Detta var en av de saker vi sa att vi skulle satsa på när vi flyttade upp hit vintersporter, det bästa är just att Olivia oxå tycker det är skoj, äntligen något som hela familjen kan göra tillsammans.

Avstånden till lite större skidorter är ju heller inte så dumma, t ex två timmar till Vemdalen ;)
Jag trivs verkligen här, även om det är kallt ;) Vi bor så fint och allt finns på nära avstånd, ponnyn, Birsta köpcenter... ni som inte vet vad det är klicka här Birsta, skidbackar, badstränder och underbart vacker natur. Fast jag måste erkänna att det fortfarande suger till i magen varje gång jag kör över Alnöbron... alltså jag gillar verkligen inte broar men att bo här ger ju en viss terapi :P

Här hemma ser det fortfarande ut som ett flyktingläger... hehehe... nu har vi bara drygt 20 lådor kvar att packa upp/bära ut till förrådet men det är alla de där "ooooh vad jag hatar att packa och vet inte vad jag ska göra av skiten" lådor som måste sorteras innan de är klara. Sen saknar vi minst en garderob så våra kläder ligger fortfarande till största delen i lådor... Det har blivit en och annan "ny" matchning när jag helt enkelt tagit det jag hittat :)

Idag är jag dessutom hemma själv för första dagen... Olivia är i skolan och Ajje på jobbet, fasen hatar att vara arbetslös... men, men det löser sig väl...

Det ser ut att bli en strålande dag ute och egentligen borde jag sadla min ponny och ge mig ut i solen... Fast sen ser man alla lådor och för att inte tala om tvättstugan... Här har jag ett liiitet dilemma... Det går inte att köra tvättmaskinen och torktumlaren på samma gång... grrrr... snacka om att vara oeffektiv.

Nope, en kopp kaffe, in med en tvätt och sen en ridtur får det nog bli ändå ;) Lådorna går ju ingenstans...

Ha en underbar dag därute, det ska jag!!!