4 feb. 2016

Varför är det synd om honom???

Häromdagen fick jag en kommentar att det är synd om min man... Varför då sa jag?
Jo, för att jag håller på med hästar och det tar sån tid och är så dyrt... :o???

Det är inte första gången liknande kommentarer fälls och förmodligen inte sista heller, den här gången rann bägaren över och jag tog diskussionen. Kan ha påverkats av tidigare fällda kommentarer som att ridning är ingen sport, det är bara hästen som gör jobbet, leka med maten etc...
Jo, personen är utmanad att anytime hänga på en dag till stallet och testa :) Dock verkar det mest vara mycket snack och "no balls"

Om det varit omvänt om han hade hållit på med ex Rally, Segling, Flygning eller någon annan svindyr "sport", eller haft snordyra bilar, klockor etc... Då hade dessa personer dunkat honom på ryggen och tyckt att det var så jävla häftigt!

INGEN, hade tyckt synd om mig, snarare tvärtom, vilken karlakarl...

Dessa argument presenterade jag i syrlig ton och faktiskt såg jag att tyvärr var det precis så...

Jag menar, hur svårt ska det vara att acceptera att inte alla kvinnor drömmer om att vara bihang...
Not a sinner nor a saint ;)
Hur kan man ens yttra detta då det inte påverkar något annat än hur man prioriterar saker och ting. Det är ju inte så att hästarna begränsar vårt liv, vi har mat, hela rena kläder, Olivia har allt hon behöver och lite till... Sen, visst jag kan erkänna att jag hellre lägger pengar på hästar, träning och tävling än att åka utomlands ett par gånger om året eller dyra väskor, skor, kläder, smink, frissa eller andra typiska kvinnliga saker... Men det måste väl ändå få vara mitt val utan att andra ska döma?

Nope, så är det inte utan idag finns det väldigt mycket gamla fördomar och åsikter som är accepterade för det ena könet men inte för det andra... Det tycker jag är kass!

 Det jag började fundera på är om män får samma kommentarer, nu då om de håller på med hästar... eller snarare om det är synd om deras tjejjer? Om nu inte de är hästmänniskor med?

Jag vet att den här gången var det väl inte så allvarligt menat och att personen mer var ute efter att retas... Men som sagt det är inte första gången och kommer förmodligen inte vara sista gången heller.

Det är sällan jag ens bryr mig men kanske har senaste tidens utveckling där människor med konstiga mänskliga värderingar syns i media och där tycker och tänker en jäkla massa om hur en kvinna ska vara och bete sig...
Eller vad hon får göra eller inte...
Jag är så jävla less på all skit och förstår inte varför man inte bara kan vara SNÄLL?
Respektera varandras olikheter och främja för jämställdhet, kärlek och utveckling framåt...

Så, det var dagens meltdown... Nu är det bara att fortsätta vara en über Fancy hästtjej och njuta av att jag har möjlighet till att göra det jag älskar mest i världen :)

Så synd om mig eller någon annan i familjen... NOPE, inte så länge vi har förmånen att kunna uppfylla våra drömmar... en efter en :)

Ha en underbar dag därute... det har jag :)