22 jan. 2011

Familjedag...

Idag har jag umgåtts med hela min familj... eller ja alla som bor här i Karlskrona :) Imorse var jag i stallet och släppte ut och red en fantastisk runda. Det var helt vindstilla och några sträckor av vägen var sådär halvt isbelagd med porös is. Så med broddar i gick det till och med att galoppera en bit... Ruby tyckte det var lika skoj som jag att få springa av sig lite och hon drog på som attans :) Det är tur att jag hållit på med galopphästar förut för hon är snabb min lilla dragracer... Efter en lång skrittavslutning så släppte jag ut henne i hagen och numera så står hon kvar hos mig när jag tar av grimman. Jag blir sååååå glad, sen att det egentligen är godiset hon är ute efter spelar ingen roll, hon väljer ändå att stå kvar.

Jag har insett att hon är nog är lite av en enmanshäst, hon kommer säkert funka med andra oxå men hennes personlighet är lite blyg och avvaktande så därför tror jag att det kommer ta tid att vinna hennes fulla förtroende. Men jag tror oxå att när det är gjort kommer jag ha en häst som gör vad som helst för mig... Likaså som jag skulle göra vad som helst för henne :) När jag tänker efter så sa Per något om detta, att Colonelhästarna gärna väljer sin människa och sen är det den som gäller. Det gäller verkligen att inte svika hennes förtroende när man får ynnesten att lära känna en sådan häst. Givetvis kommer andra att rida henne för det är alltid bra för både häst och ryttare men det gäller att välja omsorgsfullt mellan de som ska få äran...hehehe... Jo, så känner jag faktiskt, jag har inte skaffat häst för att vem som helst ska få åka på henne, framförallt inte när hon har den personligheten som hon har.
Oj, nu mal jag om Ruby igen...hehehehe... ja det är ju inte så konstigt ändå :)

Efter stallet åkte jag hem och duschade och sen bar det iväg till Kreativum i Karlshamn, där vi mötte upp våra goda vänner Kullbergs :) Vi hade några fantastiskt roliga timmar med experiment, båtrace och annat... Jag tror jag hade lika skoj som Olivia och byggde båtar som attans :) Dock så piskade Olivias tomma smörpaket min hypade segelbåt...hahahaha... med typ 2 sekunder...

När vi kom hem så hittade jag några fantastiskt roliga inlägg på FB, hos Per jobbar en man som skriver så enormt roligt om hästarna där och vad de gör när inte vi ser på... Knut heter han och jag skrattar så tårarna rinner... Det senaste var; att hans häst Angel, som driver en spelhåla, Klöver är bäst, råkade ut för en polisrazzia och anklagades för att sålt spetsad müsli under disk. Poliserna kunde inget bevisa och Angel spelade av poliserna både batong och kläder i klädpoker. Några timmar senare när Knut kom ner till stallet så var det fullt hålligång och Angel stod nöjd med polismössa på huvudet medans Mulle hängde i taklampan och sjöng och Colonel (Rubys och Angels pappa) övade lappkast i ett hörn... Hahahahahaha... Jag fick en helt galen bild i huvudet och var bara tvungen att få ner den på papper :)

Från vänster, Truly, Mulle, Angel och Colonel...
Å sen var det igång så jag har ritat ytterligare två illustrationer till hans inlägg... men jag får nog be om tillåtelse att publicera dem här... Men roliga är de iallafall... eller jag tycker det :)

Olivia började oxå rita och här är hennes bidrag ikväll :) Hon ville att jag skulle lägga ut den på bloggen...



Sen blev det helt plötsligt väldigt tyst här hemma... och alla ni som har barn vet att när det plötsligt blir tyst hittar barnen på bus eller så har det hänt något... Vi ropade på henne men hon svarade inte så Ajje gick in på hennes rum och det här är vad vi fann ;)

Lite trött tjej :)
Hon har tagit ner några kuddar och filtar och lagt sig på golvet brevid sängen... Sååååå söööööt :)

Jag ska lyfta upp henne i sängen nu och sen ska jag gå och lägga mig själv... jisses vilket partydjur man är som går och lägger sig vid 22.30 en lördagskväll... nåja jag var ju uppe 6.15 imorse...

Ha en underbar lördagsnatt därute det ska jag :)