26 dec. 2012

Framme...

Så var vi äntligen här, eller ja, vi kom fram den 23/12 efter en ganska lång och jobbig körning upp hit. Tack och lov att jag har goda vänner där vi kunnat övernatta, familjen Larsson, en underbart trevlig kväll med ceasarsallad, gott vin och mycket prat, Per som dessutom fick ploga ut oss från gården och genom Madängsholm.

Vidare upp till Mariefred och familjen Holmqvist som även de stod med öppna dörrar. Ekelund är nog en av Sveriges finaste ridskolor/anläggningar tycker jag och jag hade gärna stått där igen :)

Sista dagen var jag tveksam om jag skulle köra men efter att ha kollat vädret så inså jag att annars skulle jag bli fast över julen... Inte för att det egentligen skulle varit någon kris men vi ville ju fira jul med Ajje. Så upp tidigt och iväg... Det gick över förväntan bra men de sista 6 milen var sjukt jobbiga, snorhalt, snö och vind på det och givetvis massa stressade idioter som slängde sig förbi...

En sak jag aldrig kommer göra om är att köra i sådant här väder med odubbade däck... Men det gick, jag tog det superlugnt ;)





Ruby har tagit resan bra och jag är så tacksam över att hon är så snäll att köra, hon bara står lugnt och tuggar Hö, den enda gången man känner att hon är med är när hon skakar på sig.
Hon har acklimatiserat sig bra och den 28:e ska hon få nya hagkompisar och boa in sig här på riktigt.
Anläggningen är superfin så det känns toppen. Jag har träffat några av de andra och de verkar trevliga allihopa.

Huset har en del att fixa, kan ju bara säga att det är märkligt hur en del slarvar med saker och ting... Men när vi fixat dessa smågrejor kommer det vara helt suveränt :) Just nu har vi 8000 m2 snöfält utanför men en av oss tycker det är suveränt... Olivia, hon skottar gångar och leker i snön.

Det är vackert med 70cm snö och 3-5 minusgrader ute, pudersnö som man kan rida i och inget slask :)

Nu ska vi åka till Ikea för en del shopping, ligger typ 4km härifrån... Bra när man behöver något men jag är ingen Ikeastrosare så det blir nog inte många timmar där...

Ha det bra därute, det ska jag!
-ofcourse I am using my iPhone for this...