4 aug. 2015

Positiva bitar...

Igår så var det test för ridbanan, jag har ett par dagar sneglat på den men lite andra saker kom emellan... Den har sett jättefin ut och som sagt igår var det test...
Det är ju för fasen SKITBRA underlag!!! för reining! visst det kommer upp en del sten men det kan man plocka men ändå, lös fin sand som både är fast och ger efter i stoppen...
Wihoooooo!!! I LÖÖÖÖÖÖV! Äntligen!!!

Den är inte så stor men vad gör väl det? Nu är jag inte begränsad av underlaget för det jag vill göra utan kan planera och känna efter! Det finns en liten släpharv så det är ju bara att ta fyrhjulingen dit och sladda så mycket jag vill :)

Jag längtar efter att Olivia kommer hem så hon får fortsätta rida och utvecklas med Bosse. Jag har nog inte skrivit det innan här ser jag men för ett par veckor sen, helgen innan Hjo-ko så var vi iväg och tävlade. Olivia red Bosse på torsdagen och det såg så himla trevligt ut att på fredagen frågade jag om hon ville åka och tävla på söndagen. Ja sa hon.
Lördagen tränade vi på Reiningprogrammet och på söndagen drog vi till Vattlång med ponnysarna.
Väl där så red vi fram och Bosse var lite på tårna men han gillar att ha Olivia på ryggen, vi bestämde att hon skulle börja rida en Reining Youth och om det kändes bra så efteranmälde vi henne till Pleasure youth.
Olivia var väldigt nervös och 20 minuter innan ville hon byta häst, jag tröstade och sa att hon kunde försöka och att det inte spelade någon som helst roll om det gick dåligt eller bra, hon hade ju bara ridit Bosse ca 5 gånger sen han kom upp till Norrland och just det ja, det är Olivias andra tävling någonsin, hon red ett par WoT klasser förra året samt hennes första Reiningstart någonsin.
Efter en liten tveksamhet när han insåg att inte Rubs följde med in på banan så körde de!!!
Här är filmen:


Så med detta vill jag även passa på att presentera Clean My Boots 13 år nya tävlingsryttare, Olivia Knoester snart 11 år. Jag hoppas de får några år ihop och ha kul tillsammans!

Igår fick ni ju ta del av bilden efter tävlingen som Olivias farfar fotade, debuten gick strålande och de vann Reiningen och även Pleasuren.
Men de två saker som var/är min vinst och som gör allt jobb värt det... Det är min dotters leende när hon vågar och kan få ta del av det underbaraste som finns nämligen kontakten och samspelet med hästarna! Oavsett om hon vinner eller inte :)
Samt att se hur Bosse bara är sjysst och verkligen tar hand om och ställer upp för henne för att han vill, jag vet att dessa två är rätt för varandra!


Så vi får väl se hur långt de kan gå tillsammans... Jag tror på dem och bara fantasin sätter begränsningarna just nu :)

Sen har det löst sig mycket bättre med stallplatserna än jag trodde från början. Båda hästarna får plats inne i stallet där det är totalt fem boxar, från början skulle ju Bosse bo i en utebox i anslutning till stallet men nu står de mitt emot varandra över stallgången, jag har inte riktigt bestämt vem som ska ha vilken box men det är ju lätt att lösa :)
Så det finns en stor fin utebox till uthyrning på ett supermysigt ställe på Alnö. Är någon intresserad så hör av er till mig så ska jag vidarebefodra er till stallägarinnan.

Och det är skönt att ha dem inne på nätterna nu, det börjar bli lite kallare och blötare så det är skönt att veta att de får stå inne. Det är alltid skönt med bete men helt ärligt så tyvärr tar framförallt Rubs fötter stryk och nästa år blir det nog väldigt begränsat med utenätter. Finns det fina gräshagar att beta i på dagarna så räcker det gott och väl. Samtidigt som de hela tiden kan få lite hö och torka tassarna på nätterna. Har man sockervaddsponnys så har man ;)

Har inte lyckats träffa de andra hästägarna men det kommer väl förr eller senare, just nu är jag himla nöjd med att bara boa in mig.

Olivia rapporterade från sin första dag på ridlägret att allt var bra och att hon inte fick någon ponny...hahaha... hon hade bestämt meddelat att hon inte gillar ponnys utan ville ha en stor häst.
Underbara familjen Holmqvist hade då försett henne med Jaquline en dam född 96 och ca 160cm.

Har ingen bild på donnan men här är en länk: http://az61094.vo.msecnd.net/img/05/f94abc02-64f7-4103-94b4-410c6427996e/700

Det betyder att hon kommer tycka att våra hästar är små när hon kommer hem... Underbara unge <3
Jag har försökt att få henne att bara acceptera vilken häst de nu gav henne men icke ;)
Undrar vart hon fått den envisheten ifrån???

Ha en underbar dag därute alla, det har jag!