12 mars 2015

Vårkänslor...

De senaste dagarna har varit helt underbara här uppe i Norr... eller ja här i mittpunkten på Sverige ;) Plusgrader så istäckena som fortfarande dröjer sig kvar efter snöröjningen på ex gårdsplaner krymper i snabb takt, jag vet att får detta fortsätta kommer naturen snart explodera i vår och försommar på en och samma gång. Det är nog de starkaste intrycken över just årstiden vår här, att den är över på typ en vecka och allt verkar blomma samtidigt :) Men jag tycker det är magiskt!!!
Dessutom har jag hunnit sammanställa vårens aktiviteter och blandar nu friskt hoppning med koträning. Det känns lyxigt att inse att det finns mer än tillräckligt med tävlingar iår för att tillgodose en vettig säsong inom en 10 mils radie... Det enda är ju att det just är hopptävlingar... När det gäller westernbiten är inte utbudet likaså men då har det ändå utökats en hel del iår. När det gäller kossebiten är min dagsplan att åka ner på tre större tävlingar iår... Det blir ju onekligen en större apparat när det är 70mil enkel resa och ja, jag ska inte klaga för de som bor i riktiga Norrland har typ 90 mil till enkel resa. Sjukt galet hur långt vårt land är... Men. men det känns ju för första gången sen jag flyttade hit som att iår finns det en sportlig chans att göra den satsningen med tanke på förutsättningarna :)
Erkänner att jag längtar som en tok till första helgen i Maj då ju Per kommer hit och håller kosseclinic i dagarna tre!!!

Olivia och Rubs på deras första tävling ihop :)
Men innan dess finns det en hel del skoj att se fram emot. Den 21 mars är det hopptävling och vi är anmälda till 1m. Målet denna gång är att göra en bra grundomgång och förhoppningsvis börja introducera omhoppning. Än så länge får det vara snyggt och prydligt och inte med fokus på att hoppa snabbt. Jag tror att i framtiden kommer jag ha grym nytta av att hon är så liten och kvick men det får växa fram. I dessa låga klasser kan det ibland vara grym konkurrens då många rider vääääldigt fort... Ibland över gränsen till vårdslöst... men det är ju inget jag kan göra något åt utan min plan är att ponnyn ska få ännu bättre självförtroende och styrka och sen kunna nyttja dessa på bästa sätt.

Sen är det kosseträning den 22 mars! Ska bli superroligt och om vädret håller i sig kanske man inte heller kommer halvt frysa ihjäl denna gång ;) Tror det kommer med någon/några nya hästar och ett gäng som varit med förut. Det är otroligt roligt att se hur mycket alla utvecklats på dessa gånger vi har kunnat träna.
Jag är faktiskt stolt över vad vi i vårt gäng har kunnat åstadkomma sen i november och jag tror att alla kommer ha stor glädje av att fått "putta" kossor en del nu innan Per kommer upp. Det är ett härligt gäng och just det här att vi hjälper varandra känns så helt rätt. Visst hade det verkligen varit förnämligt om det funnits en duktig och etablerad tränare i närheten men nu är det inte så, så då gäller det att göra det bästa av möjligheterna som ges. Jag tycker vi har lyckats mycket bättre än vad jag kanske trodde vi skulle hinna göra på denna korta tid.
Kul är det och det känns som att det kan bli så jäkla bra!

Idag väntar ännu en hopp och skutträning så min rygg får sig en omgång, vem behöver gå till kiropraktor när man kan skutta över färgglada bommar med glad och överambitiös ponny???

Så ha en fortsatt härlig dag därute i cyberrymden det ska jag!!!